fbpx
NaslovnicaCrna GoraKatić ponovo izabran za predsjednika Opštine Herceg Novi

Katić ponovo izabran za predsjednika Opštine Herceg Novi

Podgorica, (MINA) – Dosadašnji predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, ponovo je danas izabran na tu funkciju.

Za Katića je, na sjednici lokalnog parlamenta, glasalo 24 od 30 prisutnih odbornika, prenosi Mediabiro.

Katić je zahvalio svima na ponovo ukazanom povjerenju i kazao da će učiniti sve da ga opravda.

On je dodao da će, u narednom periodu, prioritet biti ekonomski oporavak grada nakon pandemije Covid-19, briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta i nastavak infrastrukturnog uređenja grada.

„I ono što je najznačajnije, ispunjenje svih ciljeva planiranih Strategijom razvoja Herceg Novoga do 2027. koju smo usvojili krajem prethodne godine“, naveo je Katić.

On je podsjetio da je prije četiri godine, prilikom izbora za predsjednika Opštine, rekao da se mnoge stvari neće moći realizovati bez podrške sa državnog nivoa, i dodao da im tadašnja vlast nije bila naklonjena.

“Do 30. avgusta imali smo opstrukcije od bivše vlasti i maćehinski odnos prema našoj Opštini. Nakon promjene vlasti 30. avgusta, za kratko vrijeme, uspostavljen je partnerski odnos sa aktuelnom Vladom“, istakao je Katić.

Prvi rezultat toga je, kako je naveo, ukidanje putarine na putu Meljine – Petijevići.

„To je samo početak onoga što očekujem da ćemo kroz tu saradnju realizovati. Pred nama je realizacija značajnih projekata sa državnog nivoa koji u prethodnom periodu mnoge do tada opozicione vlasti u Novom nijesu mogle realizovati“, kazao je Katić.

On je dodao da pritom misli na rješavanje statusa Bolnice Meljine, Vektra Boke, izgradnju škole u Igalu, zaobilaznice oko grada i mnoge druge projekte.

Najčitanije