fbpx
NaslovnicaCrna GoraKarate: Crna Gora sa 17 takmičara na EP

Karate: Crna Gora sa 17 takmičara na EP



Podgorica, (MINA) – Crnogorski karate na 56. Evropskom seniorskom prvenstvu, od 19. do 23. maja u Poreču, predstavljaće 17 takmičara – 13 u borbama i četiri u katama, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da će u borbama pojedinačno kod muškaraca nastupiti Ognjen Otašević (do 60), Nenad Dulović (do 67), Mario Hodžić (do 75), Nikola Malović (do 84) i Predrag Smolović (preko 84), dok će se samo ekipno takmičiti Balša Miličković i Andrija Fatić.

U ženskoj konkurenciji, u borbama, pojedinačno za medalju u Poreču boriće se Ana Drašković (do 50), Jelena Maksimović (do 55), Ksenija Rajović (do 61), Marina Raković (do 68) i Dragana Konjević (preko 68), dok će samo ekipno raditi Milena Jovanović.

U katama pojedinačno nastupiće Biserka Radulović i Vladimir Mijač, koji će biti i dio tima sa Arijanom Kočanom i Kenanom Nikočevićem.

Selektorski trio činiće Slobodan Vlahović i Žarko Raković u borbama i Jugoslav Bukilić u katama.

Direktor reprezentacije, Dragoljub Fatić kazao je da se crnogorski karatisti, poslije dužeg odsustva sa velikih takmičenja i problema u održavajunju trenažnog procesa u klubovima i reprezentaciji, vraćaju na evropsku scenu.

“Uspjeli smo da, uz maksimalni napor svih u Karate savezu, organizacijom reprezentativnih priprema i učešćem na turnirima podignemo formu naših reprezentativaca na veći nivo. U saradnji sa više karate federacija, Ukrajine i država regiona, organizovali smo kampove, koji su koristili svim učesnicima da poslije duge pauze podignu svoju takmičarsku formu u olimpijskoj godini”, kazao je Fatić agenciji MINA.

On je istakao da je sve odrađeno na visokom nivou i podređeno uspješnom nastupu u Poreču.

“Želja i odgovornost svih učesnika, takmičara i selektora, bila je na visokom nivou kako bi što spremnije dočekali Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju”, rekao je Fatić.

On je naglasio da je reprezentacija spoj iskusnih boraca osvajača evropskih i svjetskih seniorskih medalja i talentovanih takmičara, koji su talenat potvrdili osvajanjem odličja u mlađim kategorijama.

“Predvode je Marina Raković, Mario Hodžić, Nikola Malović, Nenad Dulović, Jelena Maksimović i Dragana Konjević, sve osvajači evropskih i svjetskih medalja. Uz talentovanu Milenu Jovanović i Predraga Smolovića, iskusnu Biserku Radulović i vicešampiona Evrope u mlađim seniorima Vladimirom Mijačem, to je ono najbolje što trenutno crnogorski karate ima”, rekao je Fatić.

Komentarišući šanse crnogorske reprezentacije na kontinentalnom šampionatu, Fatić je istakao da će biti teško, ali da vjeruje da se iz Poreča neće vratiti bez medalje.

“Svjesni smo da u olimpijskoj godini, gdje će svi tražiti svoji šansu da se plasiraju na Igre u Tokiju, neće biti lako, ali isto tako smo uvjereni da smo kroz svoj predani i organizovani rad zaslužili jednu od medalja na EP i učesnika na OI u Tokiju”, rekao je Fatić.

Čast crnogorskog karatea u Poreču, osim takmičara, braniće i sudije Miodrag Radunović i Veljko Brnović.

Crnogorsku delegaciju predvodiće predsjednik Ivan Krstajić i direktor reprezentacije Dragoljub Fatić, a činiće je i doktor Perica Maraš.

Na prošlom EP, prije dvije godine u Gvadalahari, crnogorski karatisti osvojili su dvije medalje – Mario Hodžić srebrnu, a Nikola Malović bronzanu. 

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...