fbpx
NaslovnicaCrna GoraKandidat za predsjednika države da bude iz redova DF-a

Kandidat za predsjednika države da bude iz redova DF-a

Podgorica, (MINA) – Nosioci liste i kandidat za predsjednika države na predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima treba da budu iz partija konstituenata Demokratskog fronta (DF), ocijenilo je Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP).

Kako je saopšteno iz DNP-a, Predsjedništvo je na današnjoj sjednici dogovorilo aktivnosti i preciziralo zaduženja funkcionera partije u susret predstojećim prijevremenim parlamentarnim i predsjedničkim izborima.

“DNP još jednom apeluje na sve učesnike parlamentarnog života u Crnoj Gori da, u cilju racionalizacije, postignemo parlamentarni i politički konsenzus za objedinjavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora”, navodi se u saopštenju.

Iz DNP-a su kazali da se Crna Gora nalazi pred ozbiljnim društveno-političkim izazovima, i da je više nego očigledno da smijenjena Vlada Dritana Abazovića ne može na pravi način ponuditi konkretna rješenja za izlazak iz sveopšte krize.

Kako su rekli, Predsjedništvo je sagledalo nedavno završene lokalne izbore, u kojima je DF na nivou Crne Gore osvojio 22 odsto glasova, i time još jednom potvrdio ozbiljan trend rasta, i utemeljenost u biračkom tijelu.

“Predsjedništvo je dalo ovlašćenje predsjedniku DNP-a Milanu Kneževiću da zastupa stav da na predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima nosioci liste i kandidat za predsjednika države budu iz partija konstituenata DF”, navodi se u saopštenju.

Na taj način bi se, kako su kazali, dodatno potvrdilo ideološko i programsko djelovanje DF-a.

“Jer bi, besumnje, kandidat za predsjednika države iz redova DF-a u drugom krugu pobijedio Mila Đukanovića, dok bi parlamentarna lista, na čijem čelu bi takođe bio istaknuti funkcioner DF-a, bila najjača, i dominantan konstituent nove Vlade”, ističe se u saopštenju DNP-a.

Na sjednici je, navodi se, jednoglasno donesena odluka da se redovni, treći Kongres DNP održi nakon parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...