fbpx
NaslovnicaCrna GoraKabinet premijera: URA pokušava da obmanjuje javnost

Kabinet premijera: URA pokušava da obmanjuje javnost

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret (GP) URA pokušava da istim etiketama i floskulama, kao i Demokratska partija socijalista (DPS), obmanjuje crnogorsku javnost, saopštili su iz kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Iz GP URA ranije su kazali da je ogoljena antievropska politika Krivokapića i ministara finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja, Milojka Spajića i Jakova Milatovića.

“URA, kao koalicioni partner Socijalističke narodne partije (SNP), koji nema jasne spoljnopolitičke stavove, pokušava da istim etiketama i floskulama, kao i DPS obmanjuje crnogorsku javnost”, kaže se u reagovanju kabineta premijera.

Iz Krivokapićevog kabineta kazali su da dok iz URA-e proklamuju evropske vrijednosti i pozivaju na sastav evropske vlade, njihovi novi koalicioni partneri, kojima su nekada prijetili rukom pravde, već ih sada optužuju da na velika vrata uvode rusku ispostavu u izvršnu vlast.

“Ovu Vladu, koju su srušili zajedno sa DPS-om, a čiji je je šef akter afere “Pandora papiri” i bivši partner Jedinstvene Rusije, sada optužuju za nešto što koalicione partnere iz SNP-a ne smiju ni da pitaju”, rekli su iz kabineta premijera.

Iz Krivokapićevog kabineta poručili su da će Vlada Crne Gore bezuslovno nastaviti sa usklađivanjem spoljne politike sa spoljnom politikom Evropske unije, kao što je to činila i u proteklom periodu.

Prema njihovim riječima, ono što je danas opstruiralo tu namjeru je ponašanje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, koji se, kako su naveli, politikantski poigrao sa ličnim integritetom Krivokapića, omalovažavajući instituciju premijera.

Iz kabineta premijera rekli su da je, takođe, bilo zanimjivo slušati izjavu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, koji je, kako su naveli, danas govorio o tankom kvorumu na Vladi.

Kako su kazali iz kabineta Krivokapića, javna je tajna da Abazović, sa par ministara, puna dva mjeseca nije dolazio na sjednice Vlade.

“Abazović je, ispostavlja se, bio redovnije prisutan na sastancima i konsultacijama sa DPS-om, pa stoga URA-i preporučujemo da naredni izborni slogan uskladi sa svojom novom političkom platformom: “DPS sad” i “DPS odmah””, navodi se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije