fbpx
NaslovnicaCrna GoraJugopetrol uručio 216 humanitarnih paketa CKCG

Jugopetrol uručio 216 humanitarnih paketa CKCG

Podgorica, (MINA) – Članovi kolektiva “Jugopetrol” AD uručili su Crvenom krstu Crne Gore (CKCG) 216 humanitarnih paketa u vrijednosti od 3.242 EUR, saopšteno je iz te humanitarne organizacije.

Iz CKCG su naveli da nijesu samo kompanije pokazale svoju društvenu odgovornost tokom situacije sa koronavirusom.

„To čine i njihovi zaposleni. Tako su danas članovi kolektiva “Jugopetrol” AD uručili 3.242 EUR vrijednu donaciju CKCG u vidu 216 humanitarnih paketa“, kazali su iz te organizacije.

Prema njihovim riječima, zaposleni u “Jugopetrolu” su sami inicirali tu humanitarnu akciju i od svojih ličnih donacija prikupili sredstva za nabavku 108 paketa sa hranom i isto toliko sa higijenskim artiklima.

„Ova pomoć će, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta, biti podijeljena socijalno ugroženim porodicama, koje i dalje trpe posljedice epidemije koronavirusa“, kazali su iz CKCG.

Donacija je, kako su naveli, bila povod i da predstavnici “Jugopetrola”, na čelu sa direktorom operacija i logistike Veselinom Gačevićem posjete Crveni krst, gdje su se sreli sa generalnom sekretarkom Jelenom Dubak i njenim saradnicima, kao i volonterima organizacije.

„To je bila prilika da se porazgovara o dosadašnjem načinu djelovanja, ali i mogućnostima za dalju saradnju“, kazali su iz CKCG.

Dubak je navela da je ta donacija posebno vrijedna, „jer dolazi od pojedinaca koji su na ovaj način iskazali solidarnost sa onima koji se nalaze u stanju potrebe“.

„Samo takvim odnosom možemo društvo učiniti humanijim i kvalitetnijim, a zajedničkim djelovanjem dati bolji odgovor na ukupne potrebe. Vjerujemo da je saradnja sa “Jugopetrolom” tek počela i da ćemo i u budućem periodu realizovati mnoge zajedničke i značajne inicijative”, kazala je Dubak.

Ona je zahvalila “Jugopetrolu” na ukupnoj podršci koju je pružio CKCG-u u odgovoru na situaciju sa koronavirusom, a koja je do sada podrazumijevala donaciju od 430 humanitarnih paketa, kao i goriva u vrijednosti od pet hiljada EUR.

Najčitanije