fbpx
NaslovnicaCrna GoraJudo savez stipendira 33 džudista

Judo savez stipendira 33 džudista

Podgorica, (MINA) – Judo savez će u 2020. godini stipendirati 33 džudista i za to će izdvojiti oko 40 hiljada EUR, saopšteno je iz te asocijacije.

Predsjednik Andrija Čađenović kazao je da je Judo savez od osnivanja radio na omasovljenju džudoa u Crnoj Gori, odnosno vraćanja tog sporta na mjesto koje mu pripada.

„Judo savez otvoren je za sve i to je kuća svih crnogorskih džudista. Imamo veliki zadatak i odgovornost da džudo vratimo na mjesto koje je zauzimao par godina unazad i da ovoj i svakoj narednoj generaciji obezbijedimo sve uslove za postizanje vrhunskih sportskih reultata za šta su do sada bili uskraćeni“, kazao je Čađenović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Judo savez stipendirajući 33 takmičara pokazao da cijeni rad i zalaganje, rezultate svakog takmičara, kao i da želi da pruži šansu svima da svoj patencijal iskoriste.

Foto: MINA

Sportski direktor Srđan Mrvaljević kazao je da će se politika Judo saveza zasnivati na poštovanju zakona i institucija.

„U Ministarstvu sporta i mladih, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Evropskoj i Svjetskoj džudo federaciji ne vidimo neprijatelje, već partnere koje treba poštovati i sa kojima treba sarađivati. Svi imamo isti cilj – promociju Crne Gore kroz džudo, kao jedan od svjetski najpopularnijih olimpijskih borilačkih sportova sa dugom i uspješnom tradicijom kod nas“, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da je ponosan na osvojene medalje sa kadetskih i seniorskih Evropskih kupova, posebno ističući zlato Jovane Peković na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore.

„Planiraamo da obezbijedimo adekvatan međunarodni program svim uzrasnim kategorijama, a u fokusu će biti naši najbolji seniori koji će pokušati da se preko kvalifikacionih turnira iz serije Gran pri i Grend slem kvalifikuju na Olimpijske igre. Planiramo da sa Evropskom i Svjetskom džudo federacijom pokrenemo nekoliko projekata, od kojih će džudo i džudisti, ali i država Crna Gora, imati značajne benefite“, rekao je Mrvaljević.

Šampionka Evrope, Jovana Peković u ime takmičara zahvalila se Ministarstvu sporta i mladih i
Judo savezu na podršci, navodeći da će se crnogorski džudisti potruditi da svojim rezultatima opravdaju stipendije.

„To će nam biti dodatna motivacija za nas da radimo još jače i ostvarujemo još bolje rezultate, predstavljamo našu državu u što boljem svjetlu na takmičenjima“, kazala je Peković.

Stipendisti Judo saveza su Jovana Peković, Ivana Nikolić, Jusuf Jurković, Nikola Gardašević, Nikola Gušić, Nebojša Gardašević, Danilo Pantić, Anto Dubreta, Elma Ličina, Tamara Gardašević,Balša Sinanovića, Novo Raičević, Lazar Ćupić, Nemanja Perišić, Nikola Vučević, Slobodan Vukić, Stefan Lutovac, Nama Vukićević, Anđela Popović, Emil Sinanović, Stefan Prelević, Vidoje Golubović, Jahija Nurković, Nenad Sinanovića, Đorđe Čađenović, Slaven Čađenović, Arso Milić, Mirjana Milić, Zvezdan Ćupić, Ivana Šunjević, Marko Gušić,
Predrag Stanjević i Jovan Peković.

Najčitanije