fbpx
NaslovnicaCrna GoraJovović novinar, prijatelj i patriota

Jovović novinar, prijatelj i patriota

Podgorica, (MINA) – Ranko Jovović bio je novinar, prijatelj i patriota, a njegov odnos prema sportu ostaće trajno primjer kako bi trebalo raditi, rečeno je na komemorativnoj sjednici povodom smrti dugogodišnjeg sportskog komenatatora.

Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić rekao da je Jovović svojim radom ostavio neizbrisiv trag u toj medijskoj kući.

“Iznenadna smrt Ranka Jovovića okupila nas je danas u kući koja s ponosom ističe da je on bio njen novinar”, rekao je Šundić, prenosi portal RTCG.

Foto: RTCG

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović kazao je da je Jovović u sportsku redakciju unosio duh tolerancije.

On je naglasio da će njegov odnos prema sportu ostati trajan putokaz.

“Bio je sjajan čovjek, otac, brat, đed. Uvažena porodico Jovović, budite srećni što ste ga takvog imali. Vi ste izgubili, ali je nebo dobilo”, kazao je Simonović.

On je istakao da će ga pamtiti “ne samo kao profesionalca, već i kao velikog prijatelja”.

Simonović je rekao da je Jovovića upoznao “kao čovjeka koji je bio predan sportu”, navodeći da je u svojim komentarima imao osjećaj za mjeru i u podrškama i u kritikama.

“Nijesu mu smetali uspjesi njegovih kolega novinara. Njegov odnos prema sportu ostaće trajno primjer kako bi trebalo raditi”, rekao je Simonović

Jovović je preminuo u srijedu u 67. godini.

Bio je dugogodišnji komentator Radio-televizije Crne Gore i izvještač sa mnogih značajnih sportskih manifestacija.

Ostaće upamćen po prenosima utakmica rukometašica Budućnosti i rukometaša Lovćena. Posljednjih godina radio je u Crnogorskom olimpijskom komitetu.

Bio je dugogodišnji predsjednik Udruženja sportskih novinara i bio njegov član do posljednjeg dana. Obavljao je funkciju predsjednika Karate saveza Crne Gore i SR Jugoslavije.

Jovović će biti sahranjen danas u 16 sati na podgoričkom gradskom groblju Čepurci.

Najčitanije