fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoković: U petak će se glasati o potpisivanju ugovora sa SPC

Joković: U petak će se glasati o potpisivanju ugovora sa SPC

Podgorica, (MINA) – Na sjednici Vlade u petak glasaće se o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), kazao je potpredsjednik Vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković.

On je to rekao u Skupštini, odgovarajući na pitanje poslanika Prave Crne Gore Marka Milačića kako komentariše zapošljavanje kadrova Demokratske partije socijalista (DPS) na važnim mjestima po dubini.

Joković je poručio da poštuje SPC i Mitropoliju crnogorsko-primorsku, ali da vodi politiku Socijalističke narodne partije (SNP) i da ne dozvoljava nikome da određuje šta će ta stranka raditi i šta je radila.

„Milačić sada izbjegava i kaže potpisaće se Temeljni ugovor sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom (CPC), a nijednom neće da kaže šta će biti u petak i o čemu će se glasati. U petak će se glasati na Vladi o potpisivanju Temeljnog ugovora sa jedinom kanonskom crkvom u Crnoj Gori, SPC“, naveo je Joković.

On je kazao da je 43. Vlada proevropska i vlada pomirenja.

„Ona će nastaviti da radi onako kako smo se dogovorili i sve prioritete koji su ušli, i ono što je opredijelilo SNP da bude dio te vlade, mi ćemo sprovoditi“, dodao je Joković.

Milačić je naveo da bi sačekao “ako je zadatak da se potpiše temeljni ugovor sa SPC samo da bi se sjutradan, ili mjesec kasnije, potpisao ugovor sa nekanonskom crkvom”.

“Zato što je potpisivanje temeljnog ugovora sa CPC gore od onog sramnog zakona o slobodi vjeroispovijesti”, kazao je Milačić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...