fbpx
NaslovnicaCrna GoraJočić: Smijenjena sam jer sam Krivokapića nazvala pravim imenom

Jočić: Smijenjena sam jer sam Krivokapića nazvala pravim imenom

Podgorica, (MINA) – Dosadašnja predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove (JPNP), Marina Jočić, tvrdi da nije smijenjena sa te funkcije zbog loših rezultata, nego zbog toga što je, kako je navela, premijera Zdravka Krivokapića nazvala „pravim imenom“.

Jočić je u izjavi objavljenoj na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta (DF) navela da su je prijatelji jutros obavijestili da je u Službenom listu osvanula informacija da je Vlada razriješila sa funkcije.

„Кako u rješenju nema uobičajenog obrazloženja, dolazim do zaključka da Vladi nije odgovarala uprava koja postiže mjerljive rezultate u oporavku jednog propalog preduzeća“, kazala je Jočić.

Ona je navela da je, kada je stupila na dužnost, zatekla tri hiljade EUR na računu firme, kriminal, milionski dug, rasulo u organizaciji rada, rasipništvo i nedomaćinsko poslovanje.

Kako je kazala, za samo osam mjeseci, zajedno sa direktoricom Jelenom Кljajević i timom koji je sa žarom radio, uspjeli su da značajno smanje dug.

Prema riječima Jočić, u petak je na računu, poslije isplate zarada, ostalo gotovo 550 hiljada EUR, kupljene su nove kamere, čamci, oprema, vozila, organizovane nove službe, napravljena velika ušteda u poslovanju i još mnogo toga.

Ona je kazala da Vladu, očigledno, ne interesuju ti vrijedni rezultati, iako, kako je navela, teško da se bolji mogu zabilježiti u Crnoj Gori otkako je na njenom čelu Zdravko Кrivokapić.

„Jasno je da zbog ovoga nisam smijenjena, nego zbog činjenice da sam pravim imenom nazvala osobu koja je 18 dana poslije izbora, sa cvijećem u ruci otišla kod Draginje Vuksanović, tadašnje predsjednice Socijaldemokratske partije“, tvrdi Jočić.

Kako je navela, Krivokapić je tamo na najprizemniji način ogovarao DF koji ga je stavio na čelo svoje liste, a o tome je javnost obavijestio poslanik Raško Кonjević „koji je prisustvovao sastanku i čak slikao taj bogati buket“.

„Taj podmetnuti kandidat je išao čak i na stan Ivice Stankovića, vrhovnog državnog tužioca, i njegove supruge Draginje Vuksanović tražeći bez ikakvog srama i stida da budu osuđeni lideri DF u lažnom suđenju koje im je organizovao režim Mila Đukanovića“, tvrdi Jočić.

Prema njenim riječima, Krivokapić je time izdao i Crkvu koja ga je nametnula DF-u, i srpski narod „i samo rukovodstvo DF-a koje je podnijelo ličnu žrtvu da bi on bio tu gdje jeste“.

„Njegova izdaja traje od prvog dana pobjede do danas, slijedeći politiku DPS-a i svih neprijatelja srpskog naroda. Nosio je on u tom vremenu cvijeće i Milici Pejanović Đurišić i tamo ogovarao DF“, dodala je Jočić.

Ona je kazala da bi bilo veoma važno da se i neko iz Srpske pravoslavne crkve oglasi povodom „svih nepočinstava Zdravka Кrivokapića“, jer je, kako je navela, na zahtjev SPC doveden na mjesto premijera.

„Žao mi je što srpski jezik nije još bogatiji, ovako mi preostaje samo da ponovim ono što sam već rekla o njemu, a što narod i misli – Zdravko Кrivokapić je obična lažljiva izdajnička tranja“, navela je Jočić.

Ona je dodala da dignute glave odlazi iz NPCG, ponosna što je dala svoj doprinos da, kako je kazala, postanu jedno od najboljih preduzeća u Crnoj Gori.

„Bilo koja funkcija nije vrijedna da se zbog nje žrtvuje istina i raskrinka izdajnik“, zaključila je Jočić u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije