fbpx
NaslovnicaCrna GoraJočić i Rudović predloženi za nove članove Odbora

Jočić i Rudović predloženi za nove članove Odbora

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) predložio je Marinu Jočić za novog člana Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, a poslanički klub Demosa i Socijalističke narodne partije (SNP) nezavisnog poslanika Neđeljka Rudovića.

Oni će u Odboru popuniti preostala dva mjesta koja pripadaju opoziciji, a tome će raspravljati na sjednici Administrativnog odbora 7. decembra, pišu Vijesti.

Na prethodnoj sjednici Odbora dogovoreno je da opozicija popuni mjesta koja su bila namijenjena predstavnicima Demokrata i Građanskog pokreta URA koji odbijaju da učestvuju u radu tog parlamentarnog tijela.

Predjsednik Odbora Branimir Gvozdenović pozvao je na poslednjoj sjednici predstavnike opozicionih partija da predlože svoje predstavnike i kazao da će ih vladajuća koalicija podržati.

Odbor ima po sedam mjesta za vlast i opoziciju. Tim tijelom predsjedava Gvozdenović, dok je zamjenik Strahinja Bulajić iz DF-a.

Odbor je ranije izabrao pridružene članove tog tijela iz nevladinog sektora (NVO) i akademske zajednice.

Pridruženi članovi tog tijela biti predstavnici Mreže za afirmaciju nevladinog sektora, Građanske alijanse i Centra za demokratsku tranziciju, a u ime akademske zajednice, u Odboru će biti Đorđije Blažić i Boris Bastijančić.

Najčitanije