fbpx
10.9 C
Podgorica
October 6, 2022.
NaslovnicaCrna GoraJoanikije pozvao građane da poštuju mjere

Joanikije pozvao građane da poštuju mjere

Podgorica, (MINA) – Episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije pozvao je građane da se pridržavaju svih neophodnih mjera protiv širenja epidemije koronavirusa.

On je kazao da širenje epidemije koronavirusa sve više zabrinjava sveukupno čovječanstvo, uključujući i narod Crne Gore.

Kako je naveo, mnoge porodice su u žalosti zbog gubitka svojih članova koje je odnio taj smrtonosni virus, a još veći je broj onih čiji se članovi liječe od istog virusa u bolnicama ili u svojim domovima.

“Divimo se ljekarima i medicinskom osoblju koji se već mjesecima bez predaha i odmora herojski bore za svakog oboljelog, ali svako od nas treba da bude zabrinut i za njihovo zdravlje. Znamo da su mnogi od njih već na izmaku svojih snaga”, kazao je Joanikije.

On je rekao da se u Crkvi mole Bogu da svim oboljelima daruje iscjeljenje, a ljekarima krepost i izdržljivost, “sa nadom da ćemo ubrzo, uz Božiju pomoć, koristeći se dostignućima medicine i uz herojski podvig ljekara, uskoro pobijediti ovu opasnu i zlokobnu pošast”.

On je pozvao sve pravoslavne hrišćane i sve ljude dobre volje da se i dalje drže svih neophodnih mjera zasnovanih na medicinskom znanju i iskustvu.

“Na takav način ćemo, kao odgovorna i civilizovana zajednica, najbolje pomoći bolesnima i njihovim porodicama, dati snažnu ljudsku podršku ljekarima, a zdrave zaštiti od novih obolijevanja”, zaključio je Joanikije u saopštenju.

Najčitanije