fbpx
NaslovnicaCrna GoraJoanikije: Novi udar na crkvu i pravoslavnu vjeru

Joanikije: Novi udar na crkvu i pravoslavnu vjeru

Podgorica, (MINA) – Dovođenje mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija u podgorički Centar bezbjednosti (CB) na informativni razgovor urađeno je pod izgovorom borbe protiv koronavirusa i nije ništa drugo nego novi udar na crkvu i pravoslavnu vjeru, rekao je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

On je kazao da su sa zaprepašćenjem primili vijest da je na praznik Hristovog ulaska u Jerusalim u podgorički CB doveden Amfilohije sa nekoliko sveštenika samo zato što je, kako je naveo Joanikije, po ranije utvrđenom rasporedu vršio svetu službu na drevnim temeljima manastira Zlatice.

“Taj sramni postupak podgoričke policije, učinjen pod zlonamjerno smišljenim i providnim izgovorom borbe protiv koronavirusa, nije ništa drugo nego novi udar na crkvu i svetu vjeru pravoslavnu”, rekao je Joanikije u izjavi za portal Mitropolije crnogorsko-primorske.

On je kazao da svi pravoslavni sveštenici i vjernici, poštujući zasluge, vrline i godine Amfilohija, sa ogorčenjem osuđuju „ponižavanje i maltretiranje Arhijereja Hristovog”.

Time su, kako je rekao Joanikije, svi poniženi i povrijeđeni, ali ih ovo neće pokolebati da služe Bogu.

„Znamo da će svakoga ko ponižava crkvu i njene svete služitelje poniziti Bog koji sve vidi i pravedno sudi. Molimo se Gospodu da nas sve prosvijetli svjetlošću svoga Vaskrsenja i objedini u borbi protiv pomenute zaraze, a ponajviše protiv svake mržnje i bratske nesloge”, naveo je Joanikije.

Najčitanije