fbpx
NaslovnicaCrna GoraJelušić: Budvi fali zdrava politička energija

Jelušić: Budvi fali zdrava politička energija

Podgorica, (MINA) – Budvi fali zdrava politička energija i novi ljudi koji, će lišeni hipoteke međusobnog nepovjerenja, početi da rješavaju nagomilane probleme građana, kazao je predsjednik budvanskog Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Jelušić.

On je rekao da je ovo dan početka izlaska Budve iz višegodišnje blokade.

„Dan kada su se oni koji su od Budve napravili grad revanšizma i podjela preselili u opozicione klupe. Carević i Radović od danas više nijesu predsjednici opštine i Skupštine. Smijenjeni su glasovima većine odbornika na današnjoj sjednici Skupštine“, naveo je Jelušić.

On je čestitao vršiocima dužnosti.

„Znam da im neće biti lako da zajedno sa nama saniraju nagomilane štetne posljedice koje su produkovane dugotrajućom političkom blokadom našeg grada, a posebno sada na početku ljetnje sezone“, kazao je Jelušić.

Prema njegovim riječima, Budva i njeni građani zaslužili su bolju vlast.

„I pored brojnih prozivki o tome kako navodno rukovodstvo naše partije i naš politički koordinator stoje iza aktuelnih procesa u Budvi, ne sjećam se da se neko od pomenutih pojavio pred vama i da je govorio o potrebi smjene vlasti u Budvi“, naveo je Jelušić.

Prema njegovim riječima, jedino što su registrovali je pojačano prisustvo stranačkih lidera Demokratskog fronta i Demokrata iz Podgorice, „od kojih su neki smatrali da im pripada pravo da govore, čak i na sjednicama lokalnog parlamenta“.

„To je potvrdilo naše sumnje da se u ovom troipogodišnjem periodu Budvom upravljalo iz Podgorice“, ukazao je Jelušić.

On je kazao da je, nakon današnjih scena, svima jasno da se skupštinska manjina grubo poigrava i sa pravom i sa demokratijom.

„Očigledno zloupotrijebljeni od njihovih šefova iz Podgorice, preuzeli su ulogu da po svaku cijenu zadrže vlast, rizikujući čak i krivično pravnu odgovornost. Funkcije nijesu vrijedne onoga što su naše kolege činile prethodnih dana. Njihovi partijski lideri će poći u Podgoricu, a mi ćemo ipak ostati da živimo jedni sa drugima“, zaključio je Jelušić.

Odbornici budvanskog DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković podnijeli su krivičnu prijavu protiv sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu Milijane Vukotić Jelušić i dosadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića zato što nijesu omogućili korišćenje opštinske sale za održavanja sjednice lokalnog parlamenta.

Najčitanije

Donirana sportska oprema OŠ ”Milorad Musa Burzan”

Podgorica, (MINA) - Crnogorski olimpijski komitet (COK), kompanije One i Sport Vision, uz podršku...