fbpx
NaslovnicaCrna GoraJavna okupljanja u skladu sa Zakonom

Javna okupljanja u skladu sa Zakonom

Podgorica, (MINA) – Javna okupljanja povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti protiču u najboljem redu i u skladu sa Zakonom, konstatovao je kolegijum Uprave policije.

Rukovodstvo Uprave policije danas je utvrdilo plan aktivnosti obezbjeđenja javnih okupljanja na Badnji dan, kako bi građani mogli mirno i bez ograničenja da obilježe taj pravoslavni praznik.

Iz Uprave policije su kazali da je na kolegijumu, kojim je rukovodio Veselin Veljović, razmatrana bezbjednosna situacija u državi, zbog organizovanih javnih okupljanja povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

“I pored velikog broja dezinformacija, lažnih vijesti pa i otvorenih najava o incidentima kolegijum konstatuje da svi događaji protiču u najboljem redu i u skladu sa Zakonom”, kaže se u saopštenju.

Policije je zahvalna građanima na mirnim okupljanjima, kojim, kako se navodi, potvrđuju da je Crna Gora država u kojoj se mogu slobodno ispoljavati različita mišljenja.

“Kolegijum se zahvalio pripadnicima policije na profesionalnom angažovanju i doprinosu stabilnosti, miru i sigurnosti građana i države Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...