fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Medalja potvrda velikog potencijala

Janović: Medalja potvrda velikog potencijala

Podgorica, (MINA) – Zlatna medalja džudistkinje Jovane Peković na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore potvrda je velikog potencijala koji Crna Gora ima u tom sportu, kazao je ministar sporta i mladih, Nikola Janović.

Peković je na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u ruskom Iževsku osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 78 kilograma.

Crnogorski ministar kazao je da mu je posebno drago što se crnogorski džudisti vraćaju na veliku scenu.

“Rezultat Jovane Peković upravo je potvrda velikog potencijala u tom sportu čijem napretku treba da budu posvećeni svi oni koji su zaduženi za razvoj džudoa u Crnoj Gori i da im briga o talentima mora biti isključivi prioritet”, rekao je Janović na priojemu za noviu šampionku Evrope.

On je kazao da mu je drago što je imao priliku da ugosti prvu crnogorsku džudistkinju sa zlatnom evropskom medaljom.

“Džudo je jako značajan sport u Crnoj Gori o čemu svjedoči i njegova visoka pozicija u kategorizaciji sportova, zato me posebno raduje što konačno među perspektivnim sportistima i stipendistima Ministarstva sporta i mladih imamo i džudiste”, rekao je Janović.

On je istakao da je Peković je postala prva džudistkinja koja je stekla status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih.

Evropska šampionka zahvalila se ministru Janoviću na prijemu i istakla da su joj status perspektivnog sportiste i stipendija Ministarstva sporta i mladih svakako dodatan motiv da nastavi naporno da radi i svoju državu predstavlja na najbolji način.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Judo saveza Andrija Čađenović, sportski direktor Srđan Mrvaljević i selektor Dragan Šćepanović.

Oni su se zahvalili Ministarstvu sporta i mladih na podršci i profesionalnoj saradnji, navodeći da je ona doprinijela stvaranju preduslova za dinamičniji razvoj džudoa.

Najčitanije