fbpx
NaslovnicaCrna GoraJačati saradnju sa Izraelom u oblasti vojne industrije

Jačati saradnju sa Izraelom u oblasti vojne industrije

Podgorica, Tel Aviv, (MINA) – Crna Gora je zainteresovana da jača saradnju sa Izraelom, posebnio na planu nabavki, imajući u vidu visok nivo izraelske vojne industrije, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On se danas u Tel Avivu sastao sa generalnim direktorom Ministarstva odbrane Izraela, general-majorom Udi Adamom.

Bošković je kazao da Ministarstvo odbrane ulaže u modernizaciju Vojske Crne Gore, u skladu sa najvišim standardima.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, ocijenio i da je saradnja dvije države na zavidnom nivou, kao i da Crna Gora, kao NATO članica, teži unaprjeđenju bilateralne saradnje u domenu odbrane, kako sa savezničkim zemljama, tako i sa partnerima.

Bošković je informisao sagovornika o planovima Ministarstva odbrane u modernizaciji i opremanju Vojske Crne Gore, čija realizacija ostavlja značajan prostor za dodatno produbljivanje saradnje dvije zemlje.

Adam je rekao da vjeruje da će bilateralna saradnja dvije zemlje nastaviti da se dinamično razvija.
On je istakao da će Izrael ostati posvećen pružanju podrške Crnoj Gori u unaprjeđenju nacionalnih odbrambenih kapaciteta.

Bošković je danas posjetio i Elbit, renomiranu kompaniju izraelske odbrambene industrije i sa njenim predstavnicima razgovarao o mogućnosti uspostavljanja saradnje.

On je saopštio da Ministarstvo teži opremanju Vojske Crne Gore u cilju unaprjeđenja njene interoperabilnosti i sposobnosti za suočavanje sa aktuelnim bezbjednosnim izazovima.

„Iskustvo i tehnološki napredak u oblasti odbrambene industrije preporučuju Izrael kao kredibilnog partnera za uspostavljanje odgovarajuće saradnje u ovoj oblasti“, zaključio je Bošković.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...