fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzmjenama do veće bezbjednosti u saobraćaju

Izmjenama do veće bezbjednosti u saobraćaju

Podgorica, (MINA) – Izmjene i dopune Zakona o bezbjednosti saobraćaja trebalo bi da doprinesu povećanju stepena bezbjednosti na putevima u Crnoj Gori, kazao je Ilija Janjušević iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja u Upravi policije.

On je agenciji MINA rekao da kazna ima svrhu samo ako je adekvatna i blagovremena.

„Ukoliko imate kaznu kaja nije takva, onda na taj način ne možete uticati na učesnike u saobraćaju da ne čine prekršaje. Očekujem da ćemo ovim zakonom postići svrhu koju svi želimo da ostavarimo, a to je da stanje bezbjednosti saobraćaja na putevima u Crnoj Gori bude na većem nivou“, naveo je Janjušević.

Janjušević je objasnio da je Predlogom inicirano da se kaznom zatvora od 15 do 60 dana kazni za prekrašaj vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu preko dva promila i koji odbije da se podvrgne alkotestiranju.

„Ista kazna predviđena je i za onog vozača koji prekorači brzinu kretanja za 70 kilometa na sat i više od dozvoljene u naselju, odnosno za 90 kilometa na sat i više van naselja, kao i za onog koji se ne zaustavi na znak policijskog službenika radi njegove kontrole“, kazao je on.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije