fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzborni rezultat ispod očekivanja

Izborni rezultat ispod očekivanja

Podgorica, (MINA) – Poslanički mandati koje je Socijaldemokratska partija (SDP) osvojila na parlamentarnim izborima, biće isključivo za dobro i progres Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine, poručili su iz te partije.

Predsjedništvo SDP-a ocijenilo je da su osvojena dva poslanička mandata rezultat ispod očekivanja, ali da je svaki, od skoro 13 hiljada glasova datih toj stranci, izraz otvorene i iskrene podrške njihovoj politici.

Iz te partije su kazali da su njihova dva mandata rezultat časnog i iskrenog pregnuća svakog njihovog člana i simpatizera.

Mandati, kako su naveli iz SDP-a, nijesu proizvod bilo kakvih pritisaka, ucjena ili nečasnih radnji i zato neće dozvoliti bilo kome da „svojata izborni rezultat SDP-a“.

„Aktuelna vlast je na izborima dobila 38 mandata i niti jedan više a mandati SDP-a će, kao i uvijek u ovih trideset godina našeg političkog trajanja, biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine“, poručili su iz SDP-a.

Iz te partije su kazali da je SDP, za razliku od mnogih drugih, uvijek sam birao svoj politički put.

„Tako će biti i ubuduće, naravno rukovodeći se isključivo ciljevima građanske, evropske, antifašističke i slobodne države Crne Gore“, naveli su iz SDP-a.

Iz SDP-a su osudili brojne incidente, nacional-šovinističke poruke i izlive mržnje, napade na pripadnike brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori, kao i antidržavnu ikonografiju koja je sastavni element postizbornih manifestacija i političkih okupljanja,

Oni su pozvali nadležne organe da takve radnje hitno procesuiraju, a vinovnike sankcionišu.

SDP je podržao ideju političkih promjena koja će čuvati dostignute rezultate u važnim oblastima državne politike, beskompromisno se zalažući za Crnu Goru kao građansku i sekularnu zajednicu zasnovanu na najuzvišenijim vrijednostima civilizovane, demokratske i antifašističke Evrope.

Iz te partije su čestitali građanima koji su velikim odzivom na izborima obezbijedili snažniji legitimitet izbornog procesa, koji nameće obavezu svim izbornim učesnicima da poštuju volju građana i doprinose stabilnosti Crne Gore u narednom periodu.

Najčitanije

Penzioneri traže hitnu reformu sistema PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savez udruženja penzionera Crne Gore tražio je od Vlade hitnu reformu...