fbpx
NaslovnicaCrna GoraIvanović: Radović će snositi pravne sankcije

Ivanović: Radović će snositi pravne sankcije

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Opštine (SO) Budva Krsto Radović zbog svojih današnjih postupaka snosiće ozbiljnje pravne sankcije, poručila je predsjednica Crnogorske, Anđela Ivanović.

Odbornici budvanskog parlamenta iz Crnogorske, Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković, pokušali su danas da uđu u salu Skupštine opštine, kako bi glasali o povjerenju Radoviću i predsjedniku opštine Marku Careviću, ali im Radović to nije dozvolio.

„Radović je u ovoj priči zloupotrijebljen i zbog svojih postupaka će snositi ozbiljne pravne sankcije“, kazala je Ivanović.

Ona je navela da je 17 odbornika danas otišlo na svoje radno mjesto u Opštini Budva, kako bi prisustvovali održavanju sjednice Skupštine opštine.

„Kao što je cjelokupna javnost mogla da vidi, mi smo prvo upozoreni od obezbjeđenja, a onda nas je predsjednik Skupštine, Krsto Radović obavijestio da ne možemo ući u salu koja je predviđena za održavanje sjednice Skupštine opštine, i da na to nemamo pravo“, rekla je Ivanović.

Ona je objasnila da po Ustavu, Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu i Poslovniku o radu Skupštine opštine Budva, odbornici imaju pravo da se izjasne na teme koje se nalaze na dnevnom redu sjednice Skupštine opštine Budva.

„Nama je to pravo uskraćeno! Šesnaest nikako neće biti veće od 17 i svi treba da znaju da je Skupština tamo gdje postoje uslovi za održavanje, tamo gdje postoji kvorum“, zaključila je Ivanović.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...