fbpx
NaslovnicaCrna GoraIspunjeno sve što je obećano u vezi nacionalnih interesa

Ispunjeno sve što je obećano u vezi nacionalnih interesa

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je država enormnih mogućnosti, koje moraju biti iskorišćene, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, navodeći da su stvoreni dobri uslovi da dalji reformski put bude još dinamičniji.

On je, u izjavi povodom godinu od promjene vlasti u Crnoj Gori, naveo da je, kada je riječ o nacionalnim interesima, ispunjeno sve što su obećali.

„Crna Gora nije ušla u promjene državnih simbola, spoljnopolitičkog kursa. Naprotiv, sačuvala je sve ono što je gradila godinama i stvorila dobru perspektivu da dalji reformski put traje još bolje i dinamičnije“, kazao je Abazović.

Kako je naveo, prošlo je svega godinu, a pred Vladom su veliki izazovi.

„Tu smo zajedno da ispunimo i ostala obećanja, vratimo vjeru u institucije sistema, napravimo bolju distribuciju pravde, povećamo životni standard i konačno budemo svi ponosni na rezultate u infrastrukturi, turizmu i svim onim sektorima, koji će poboljšati život građana“, rekao je Abazović.

On je poručio da fokus sa negativnih tema treba konačno da bude okrenut na pozitivne.

„Ovo je zemlja velikih, enormnih mogućnosti, koje mi moramo da iskoristimo. Živjela građanska, evropska i ekološka Crna Gora“, rekao je Abazović.

Kako je naveo, 30. avgusta prošle godine obećali su da mafija neće više vladati Crnom Gorom i da će biti zaštićeni svi njeni nacionalni interesi.

Abazović je kazao da danas sa ponosom može da konstatuje da je napadnuta svaka mafija u Crnoj Gori.

„Rezultat od prije nekoliko dana, kada smo zaplijenili 1,4 hiljade kilograma kokaina, što je najveća zapljena u istoriji Balkana, potvrđuje da smo zaista krenuli putem svojih obećanja“, rekao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije