fbpx
NaslovnicaCrna GoraInstitucije pokazale snagu

Institucije pokazale snagu

Podgorica, (MINA) – Državne institucije u suočavanju sa najvećom globalnom zdravstvenom krizom do sada pokazale su snagu, ocijenjeno je na sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS).

Predsjedništvo DPS-a na danas održanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik te partije Milo Đukanović, razmatralo je aktuelna politička pitanja i preduzete aktivnosti povodom suočavanja sa krizom izazvanom koronavirusom.

Predsjedništvo je konstatovalo zadovoljstvo radom državnih organa i dalo je punu podršku daljem institucionalnom odgovoru na izazov suočavanja sa zdravstvenim i ekonomskim posljedicama pandemije virusa COVID-19.

„Snažan institucionalan odgovor najbolji je pokazatelj uspješnosti politike DPS-a, a programski prioritet – izgradnja snažnih institucija, kao temelja vladavine prava, u dobroj mjeri je ostvaren“, ocijenjeno je na sjednici Predsjedništva te partije.

Kako je saopšteno, posebno je istaknut značajan doprinos Vlade, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i cjelokupnog zdravstvenog sistema, ali i ostalih institucija koje su doprinijele u skladu sa svojim nadležnostima.

„Crnogorsko društvo je pokazalo zrelost i možemo da budemo ponosni na iskazanu solidarnost i doprinos koji je svaki građanin pojedinačno dao u suočavanju sa posljedicama pandemije“, kazali su članovi Predsjedništva.

Kako su rekli, prethodni mjeseci pokazali su da je društvo u cjelini spremno za suočavanje i sa najvećim izazovima i da Crna Gora može da „stane rame uz rame“ i sa najrazvijenijim evropskim državama.

„Vjerujemo da sa tim kapacitetom, dodatnim međusobnim uvažavanjem i otvorenom komunikacijom možemo prevazilaziti tradicionalne i naslijeđene podjele i zajednički kreirati dalju agendu razvoja Crne Gore zasnovanu na nastavku i ubrzanju evropskog puta kao i zadržavanju i otvaranju novih radnih mjesta“, naveli su članovi Predsjedništva DPS-a.

Oni su zahvalili građanima i crnogorskoj dijaspori koji su novčanim i nenovčanim doprinosima pomogli da se lakše prevaziđe izazov sa kojim smo suočeni.

„Veoma je važno da i dalje svi poštujemo mjere i preporuke i iskazujemo uvjerenje da će takva solidarnost biti izražena i u narednom periodu kada će fokus biti dominantno na ekonomskim, a ne na zdravstvenim izazovima“, poručeno je na sjednici Predsjedništva DPS-a.

Najčitanije