fbpx
NaslovnicaCrna GoraNurković: Državu svi moramo poštovati

Nurković: Državu svi moramo poštovati

Podgorica, (MINA) – Pravo je svakog pojedinca hoće li Crnu Goru voljeti ili ne, ali je svi moraju poštovati i čuvati, poručio je potpredsjednik Bošnjačke stranke Osman Nurković i kazao da vjeruje da će doći do dijaloga vlasti i Mitropolije crnogorsko-primorske i zaključenja temeljnog ugovora.

On je pozdravio stav crkve, koja poziva na smirivanje tenzija.

“Drugačije poruke ne bi trebalo ni da se čuju od vjerskih zajednica. Ubijeđen sam da u Crnoj Gori ima znanja, volje i razumijevanja, da se ovakvi i slični problemi i nesuglasice, rješavaju dijalogom”, kazao je Nurković listu Pobjeda.

On je podsjetio da na poziv na dijalog i razgovor u kontinuitetu pozivaju i premijer Duško Marković i potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

“Vjerujem da će do toga doći, da će država sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom zaključiti Temeljni ugovor, koji će definisati odnos ove vjerske zajednice i države. Vlada je na to spremna, isto onako kako je uradila i sa drugim vjerskim zajednicama, koje su registrovane u Crnoj Gori”, rekao je Nurković.

On je kazao da se jedino dogovorom i kompromisom može doći do rješenja, prihvatljivog za sve.

“Crna Gora je nezavisna država, koja ima uređene institucije. Smatram, da svi moramo pokazati da poštujemo ovu državu, jer druge nemamo”, poručio je Nurković.

On je ocijenio da vladajuća koalicija funkcioniše dobro.

“Iako se desi da za neka pitanja ne gledamo istim očima, ono što nas zaista spaja jeste zajednička budućnost”, kazao je Nurković.
(kraj) isf

Najčitanije