fbpx
NaslovnicaCrna GoraHrapović: Situacija u Pljevljima ozbiljna i zahtjevna

Hrapović: Situacija u Pljevljima ozbiljna i zahtjevna

Podgorica, (MINA) – Situacija u Pljevljima je ozbiljna i zahtjevna, iako u pljevaljskoj bolnici trenutno nema pacijenata sa koronavirusom, ocijenio je ministar zdravlja Kenan Hrapović i poručio da je neophodno striktno poštovanje svih mjera.

Hrapović je danas sa članovima Nacionalnog koodinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), gradonačelnikom Podgorice Ivanom Vukovićem i direktorom Uprave policije Veselinom Veljovićem, prisustvovao sjednici Opštinskog štaba za zaštitu i spašavanje u Pljevljima.

On je kazao da bolnica u Pljevljima raspolaže sa 15 kovid postelja za lakša stanja, i da je zdravstveno osoblje u toj opštini veoma posvećeno poslu, prenosi PR centar.

„Trenutno u bolnici nema smješten nijedan oboljeli od koronavirusa. Oni koji su ranije liječeni u pljevaljskoj bolnici, zbog pogoršanja zdravstvenog stanja su transportovani u Opštu bolnicu Nikšić- njih osam, i u Klinički centar Crne Gore dvoje“, kazao je Hrapović.

U Pljevljima je, kako je naveo, trenutno 23 oboljelih od koronavirusa, a za 65 osoba se čekaju rezultati iz Instituta za javno zdravlje.

„Situacija je ozbiljna i zahtjevna i ne smijemo samo da gledamo trenutan broj oboljelih, već je jedini recept da se striktno poštuju sve mjere. Ličnom odgovornošću, svi moramo da doprinesemo da sačuvamo zdravlje svih nas“, rekao je Hrapović.

On je istakao je da je važno raditi preventivno i proaktivno.

„Molio bih sve u Pljevljima da poštuju mjere, jer jedino na taj način možemo da spriječimo lokalnu transmisiju, odnosno prenos virusa sa jedne osobe na drugu, a to je recept za uspjeh“, kazao je Hrapović.

Predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, kazao je da je i današnji sastanak dokaz da se posvećeno radi na sprečavanju posljedica koje se mogu desiti nekontrolisanim širenjem virusa.

On je apelovao je na sve građane Pljevalja da veoma ozbiljno shvate situaciju i da razumiju da se nalaze na ivici nekontrolisanog širenja virusa .

„Moramo poštovati mjere i preporuka, držati distancu, voditi računa o higijeni ruku i nositi maske i u zatvorenom i na otvorenom. Na taj način ćemo spriječiti kolaps našeg ekonomskog i zdravstvenog sistema, jer moramo sačuvati živote i državu u kojoj živimo“, istakao je Golubović.

Najčitanije