fbpx
NaslovnicaCrna GoraHiljade građana na Cetinju proslavilo Dan nezavisnosti

Hiljade građana na Cetinju proslavilo Dan nezavisnosti

Podgorica, (MINA) – Više hiljada građana okupilo se danas na Cetinju gdje je, na više lokacija, organizovan program povodom Dana nezavisnosti, a na velikom parkingu Turističke organizacije u 18 sati razvijena je crnogorska zastava, površine pet hiljada metara kvadratnih.

Zastavu, tešku 700 kilograma, sašila je firma iz Bosne i Hercegovine, a novac za njeno šivenje donirali su građani Crne Gore.

Ranije su na platou kod spomenika „Lovćenska vila” nastupili Kulturno-umjetničko društvo „Njegoš“ i hor „Luča“, a upriličen je i defile mažoretki i Gradske muzike iz Herceg Novog.

Bajkeri moto kluba „Avanti“ uputili su sa Dvorskog trga pozdrav gradu, nakon čega su krenuli ka Lovćenu, gdje je jutros počelo okupljanje građana iz cijele države.

Na Ivanovim koritima okupile su se hiljade građana iz svih gradova Crne Gore, kako bi proslavili 15 godina od obnove crnogorske nezavisnosti.

Istoričar Nemanja Batrićević kazao je da su se okupili na toj nepokornoj planini kako bi obilježili najvažniji dan u modernoj istoriji Crne Gore.

„Dan kada je krunisana viševjekovna borba naših predaka za nezavisnost. Dan kada slavimo slobodu koju su stameno čuvale četiri slavne crnogorske dinastije“, naveo je Batrićević.

Kako je kazao, danas tu slobodu ugrožava Vlada „koja tobože slavi nezavisnost države koju nije ni htjela“.

„Korotno je njihovo slavlje”, dodao je Batrićević.

On je, kako prenosi Antena M, kazao da su se okupili da poruče beogradskim slugama da odbijaju „pomirenje“ u kojem nema mjesta za Bošnjake, Muslimane, Albance i Hrvate.

„U kojemu mjesta ima samo za Crnogorce koji su spremni da se odreknu sami sebe”, poručio je Batrićević.

Kako je najavljeno, u 21 sat će na Cetinju biti upriličen veliki vatromet povodom Dana nezavisnosti.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu