fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađani da podrže one koji će sačuvati suverenitet države

Građani da podrže one koji će sačuvati suverenitet države

Podgorica, (MINA) – Asocijacija dijaspore Crne Gore pozvala je građane da na predstojećim parlamentarnim izborima podrže, kako su kazali, one koji su od Crne Gore napravili slobodnu državu i koji će sačuvati njen suverenitet.

„Država nijesu teritorije, već njeni narodi, njihova sloga, jedinstvo i rodoljublje“, poručili su iz Asocijacije.

Oni su kazali da su projektom Srce i glas za Crnu Goru imali za cilj da pokažu da je crnogorska dijaspora sastavni dio nje i da želi da se podjele u državi prevaziđu.

“I da svi koji Crnu Goru nose u srcu, bez obzira na pripadnost i lična opredjeljenja, znaju da imaju mjesta u njoj i da je Crna Gora zvijezda koja ih vodi kroz život i koja ih uvijek vraća sebi”, naveli su iz Asocijacije.

Kako su kazali, njihovi članovi i prijatelji iz 22 države, kroz projekat Srce i glas za Crnu Goru, bezrezervno podržavaju suverenistički blok.

Oni su pozvali građane da izađu na izbore i glasaju za Crnu Goru, “nepodijeljenu u kojoj ima mjesta za sve koji je nose u srcu, insistirajući na toleranciji, zajedništvu i poštovanju različitosti naroda iz Crne Gore na kojima moramo i dalje graditi skladan suživot”.

“Zato svojim glasom podržimo one koji, kroz svoje programe, vode Crnu Goru ka visoko razvijenim zemljama Evropske unije i koji su dosadašnjim političkim djelovanjem od Crne Gore napravili slobodnu državu svih njenih građana jednakih prava i osjećaja prema državnoj i građanskoj slobodi, pravu i pravdi”, poručili su iz Asocijacije.

Oni su kazali da je urađeni spot u projektu Srce i glas za Crnu Goru temeljen isključivo na njihovoj emociji prema Crnoj Gori i poštovanju njene suverenosti, državne zastave i himne.

“I nosi simboličnu poruku da su to naše svetinje, đe god da smo. „Glasajmo za našu lijepu Crnu Goru u kojoj ima mjesta za sve nas…” je poruka koju svi zajedno šaljemo i želimo da dopre do svih u Crnoj Gori”, naveli su iz Asocijacije.

Prema njihovim riječima, to nije politička poruka “nego mišljenje i zahtjev svih nas koji Crnu Goru nosimo u srcu, đe god da smo”.

“Dosta više pokušaja destabilizacije Crne Gore zbog interesa tuđih retrogradnih politika, koje su na ovim prostorima proizvodile podjele, mržnju, strah, bratoubilaštvo, genocide”, poručili su iz te asocijacije.

Kako su kazali, takvim ideologijama nema mjesta među onima čiji su preci svoje živote ugradili u temelje današnje suverene Crne Gore koja korača jedinim ispravnim putem zajedništva, razumijevanja i tolerancije.

“Zato vi koji branite naše od nas, podržavate svetosavski nacional-šovinizam i svojim srbovanjem po Crnoj Gori i anticrnogorskom politikom koja zagovara urušavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše domovine, zaustavite mržnju, predrasude, prijetnje, kletve, vrijeđanje i negiranje svega što ne pripada “velikom “nebeskom komšijskom narodu”, poručili su iz Asocijacije.

Oni smatraju da je dosta “kopanja” po istoriji i grobovima.

“Ostavite mrtve na miru, a nama živima ne urušavajte mir i mogućnost da u njemu živimo. Shvatite da smo mi svoji na svome, da je Crna Gora dovoljno velika za sve nas koji hoćemo da živimo u jedinstvenoj i nepodijeljenoj Crnoj Gori”, poručili su iz Asocijacije za dijasporu.

Oni su kazali da ne prihvataju bilo kakve podjele, pogotovo ne po vjerskoj pripadnosti.

“Okrenite se budućnosti, širite ljubav i bez obzira na koji način i đe se molite onom u kojeg vjerujete, pripadnost Crnoj Gori se mjeri našom ljubavlju prema njoj, a vi protiv toga ne možete”, poručili su iz Asocijacije.

Oni su naveli da su im preci vjekovima unazad Crnu Goru branili svojim životima i oružjem.

“Naše generacije, zahvaljujući hrabrosti, političkoj mudrosti i demokratskoj opredijeljenosti suverenističkog bloka, na čelu sa današnjim predsjednikom Milom Đukanovićem, Crnoj Gori su 21. maja 2006. godine svojom ljubavlju, patriotizmom i slobodarskim duhom obnovili državnost i ugradili sve to u temelje jedne nove nezavisne, savremene, moderne građanske države”, kazali su iz Asocijacije.

Kako su naveli, to treba da se ponovi 30. avgusta.

“Dajmo glas onima koji će sačuvati suverenitet države, koji djeluju u interesu svojih građana, štiteći njihova Ustavom i zakonima zagarantovana prava, kao što uvijek dajemo srce Crnoj Gori, i potvrdimo da u njoj ima mjesta za sve koji je nose u srcu i koji je vide nepodijeljenu, suverenu u zajednici razvijenih svjetskih država”, zaključuje se u saopštenju Asocijacije.

Najčitanije