fbpx
NaslovnicaCrna GoraGlavni grad obilježava Dan oslobođenja

Glavni grad obilježava Dan oslobođenja

Podgorica, (MINA ) – Glavni grad danas obilježava 19. decembar – Dan oslobođenja Podgorice.

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, čestitao je Dan Glavnog grada, rukovodstvu, građanima Podgorice i učesnicima svečane sjednice, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Prema riječima Đukanovića, ovaj 19. decembar Podgorica slavi u godini jubileja, koji podsjećaju na slavne datume iz jugoslovenske antifašističke borbe, u kojoj je narod Crne Gore visoko uzdigao zastavu slobode, i uz velike žrtve i stradanja vratio svoje nacionalno i državno dostojanstvo.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je u čestitki naveo da je Podgorica za kratko vrijeme doživjela suštinski i vizuelni preobražaj i postala moderan evropski grad.

„U pretprazničnoj novogodišnjoj i božićnoj atmosferi, Podgorica kako dolikuje Glavnom gradu i centru privrednog, ekonomskog i društvenog razvoja, dočekuje svoj praznik motivisanija i sigurnija nego ikad u uspjeh svog evropskog progresa“, naveo je Brajović.

Premijer Duško Marković i gradonačelnik Glavnog grada, Ivan Vuković ocijenili su da će Podgorica sigurno imati veliku razvojnu ekspanziju i veći kvalitet života građana, čemu će doprinijeti ulaganja od minimum 200 miliona EUR u naredne četiri godine

Povodom 19. Decembra, Vuković i predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih položiće vijenac na spomenik Partizanu borcu na brdu Gorica.

Kako je najavljeno, na polaganju vijenaca sviraće Vojni orkestar, a ove godine vijence će
polagati i delegacije iz Sarajeva i Skoplja.

Svečana sjednica Skupštine Glavnog grada Podgorice biće održana danas u 12 sati.

Najčitanije