fbpx
NaslovnicaCrna GoraFormiraće koordinacioni tim zbog dojava o bombama

Formiraće koordinacioni tim zbog dojava o bombama

Podgorica, (MINA) – Ministarstva prosvjete i unutrašnjih poslova formiraće koordinacioni tim kako bi unaprijedili preventivni aspekt u pogledu lažnih dojava o bombama, kao i usaglašenost procedura koordinisanog postupanja policije i zaposlenih u školama u situacijama prijava ili pronalaska eksplozivnih i drugih opasnih materija.

To je saopšteno nakon sastanka ministra prosvjete Miomira Vojinovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

“Zajednički je ocijenjeno da, i pored velikog broja obrazovnih ustanova koje su dobile prijeteće e-mailove u poslednje vrijeme, preduzetim radnjama službenika policije, bezbjednost učenika u školama i drugim ustanovama nije bila ugrožena”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako se dodaje, pored konkretnih oblika saradnje u odgovoru na taj bezbjednosni izazov i otkrivanju adresa i počinilaca koji stoje iza lažnih dojava, dogovoreno je i formiranje koordinacionog tima na nivou Ministarstva prosvjete i Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Čime će se unaprijediti preventivni aspekt u pogledu lažnih dojava, kao i usaglašenost procedura koordinisanog postupanja policije i zaposlenih u školama u situacijama prijava ili pronalaska eksplozivnih i drugih opasnih materija”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Skupština Crne Gore

Kontrolno saslušanje Spajića i Šaranovića krajem juna

Podgorica, (MINA) - Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković zakazao je...