fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada ispunjava ustavnu obavezu

Vlada ispunjava ustavnu obavezu

Podgorica, (MINA) – Vlada, utvrđujući Predlog zakona o slobodi vjeroisposvjesti, ispunjava ustavnu, međunarodno-pravnu i istorijsku obavezu da to pitanje uredi modernim zakonom, po najvišim međunarodnim standardima, ocijenila je generalna direktorica Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama, Žana Filipović.

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Filipović je kazala da je riječ o veoma značajnom pravnom aktu, kojim se utvrđuju važna pitanja kulturnog identiteta građanske Crne Gore.

„Utvrđujući predlog ovog zakonskog teksta, Vlada ispunjava svoju ustavnu i međunarodno-pravnu, a u jednom smislu i istorijsku obavezu, da pitanja slobode vjeroispovijesti u Crnoj Gori uredi modernim zakonom, po najvišim međunarodnim standardima“, rekla je ona.

Kako je navela Filipović, tim propisom prvi put u Crnoj Gori reguliše se niz važnih pitanja, a jedno od njih je područje primjene zakona.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...