fbpx
NaslovnicaCrna GoraFilipović: Neko u opoziciji mora da snosi odgovornost

Filipović: Neko u opoziciji mora da snosi odgovornost

Podgorica, (MINA) – Povlačenje inicijative za izglasavanje nepovjerenja Vladi pokazalo je da je opozicija imala pogrešnu procjenu o njenom uspjehu, ocijenio je izvršni koordinator Građanske inicijative 21. maj, Ljubomir Filipović, i poručio da za to neko treba da snosi odgovornost.

Filipović smatra da se odlaganjem glasanja o nepovjerenju Vladi ne može sakriti neuspjeh inicijative za njenu smjenu.

“Neko mora da ponese odgovornost i kaže da je pogriješio u procjeni”, kazao je Filipović agenciji MINA.

On je rekao da je građanima dosta svođenja političke borbe na taktiziranje i politikanstvo, i jurenje uskopartijskih interesa.

“Taktiziranja mora biti, ali se politička borba ne smije svoditi na to”, dodao je Filipović.

Kako je naveo, opozicija mora shvatiti da je na sceni borba vrijednosti i da je krajnje vrijeme da se konačno oslobode usađenog instikta partija vlasti.

“Ova borba će se dobiti jedino iskrenošću, otvorenošću i direktnom komunikacijom sa građanima. Nikakve zakulisne igre, anonimni i sakriveni aktivizam”, kazao je Filipović.

Takve akcije, smatra on, samo podgrijavaju nepovjerenje.

“Povlačenje današnje inicijative, nakon što su nas ubjeđivali kako je pad Vlade gotova stvar, iskomunicirano je od strane partija vlasti kao poraz opozicije”, rekao je Filipović.

Prema njegovim riječima, sa druge strane opozicija se oslanja na Demokratski front (DF) koji je do sada “deset puta lažno najavio kraj ove vlade”.

“Ako vezujemo svoje poteze za poteze DF-a, onda dajemo saglasnost da nas se poistovjećuje sa njima. Tako samo hranimo narativ o dva pola crnogorske politike i spasonosnoj ulozi URA-e i Zdravka Krivokapića”, ocijenio je Filipović.

On je rekao da je vrijeme za konkretnu i direktnu akciju i da nema mjesta greškama i “ovakvim šutevima van okvira gola”.

“GI 21. maj će se uvijek odazvati i dati doprinos svakoj smislenoj akciji koja će dovesti do kraja ove vlasti”, poručio je Filipović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije