fbpx
NaslovnicaCrna GoraFestivalsko treće veče u znaku priče o ljubavi i boli

Festivalsko treće veče u znaku priče o ljubavi i boli

Nikšić, (MINA) – Međunarodni festival glumca u Nikšiću trećeg dana zvaničnog, takmičarskog programa bio je rezervisan za predstavu ”I svaki put kao da je prvi”, urađenu po motivima djela ”Tašana” i ”Pokojnikova žena” Bore Stankovića, a u režiji Jovane Tomić i produkciji Kruševačkog pozorišta i Art teme iz Beograda.

Moderator okruglog stola, Vanja Kovačević, naveo je da predstava govori o kompleksnim muško-ženskim odnosima, kroz univerzalnu priču o ljubavi, boli, ispričanu koz intimne ispovijesti, o pokušaju žene u osvajanju slobode, ali i izgubljenoj bliskosti i toplini, roditeljstvu, snazi da se sve prevaziđe.

Glumica Jelena Matijašević, koja sa koleginicom Jelenom Stajkovac potpisuje produkciju predstave, kazala je da su za nastanak priče bile presudne nesrećne ljubavi i ”lomovi” koje su obje doživjele.

Matijašević je ukazala na to da jedino na šta čovjek ne može da se navikne je bol od ljubavi kada vas neko ostavi, razočara i da je uvijek, kada se to ponovo desi, kao da je prvi put.

“Odlučile smo da ispričamo potresnu istinitu priču, ali da ne bude klasičan teatar, već da vratimo gledaoce u predstavu, u gledanje predstave. Pažnja nije na scenografiji i kostimima, već je sve ogoljeno, kao i svaki glumac”, rekla je Matijašević.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije