fbpx
NaslovnicaCrna GoraFejzić: Muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja

Fejzić: Muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja

Podgorica, (MINA) – Muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina, i država mora stati u njihovu zaštitu, kazao je reis Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Fejzić je danas boravio u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Pljevlja.

Kako je objavljeno na sajtu IZ, razlog posjete je trenutna situacija u Pljevljima gdje su u nekoliko navrata na meti ciljanih napada bili muslimani ovog grada i njihova imovina.

Navodi se da je jutros, takođe, i upravna zgrada Medžlisa bila na meti vandala.

Fejzić se u razgovoru sa članovima Medžlisa, glavnim imamom i predsjednikom, upoznao o detaljima nasrtaja na imovinu IZ i njenih članova u proteklim događajima koji su, kako se navodi, proizvod nesmotrenih i organizovanih slavlja izborne pobjede.

On je svim muslimanima Pljevalja poručio da tu tešku političku i bezbjednosnu situaciju prebrode na civilizovan način i da ne nasijedaju na provokacije političkih eksponenata.

“Fejzić je kazao da muslimani Pljevalja ne smiju biti predmet iseljavanja niti matrica etničkog čišćenja nalik onom s početka devedesetih godina te da država Crna Gora mora stati u njihovu zaštitu”, kaže se u saopštenju.

On je, kako se navodi, imao priliku da se neposredno upozna sa situacijom džematlije Emira Pilava koji je žrtva fizičkog nasrtaja u nekoliko navrata, i koji ozbiljno razmišlja o napuštanju Crne Gore.

Fejzić se sastao i sa Asimom Ajanovićem na čijem lokalu su ispisane poruke “Selite se Turci” sa znakom krsta i četiri slova s.

Na njegovu kuću je, kako se navodi, pucano sa magistrale i o tome je obaviješten Centar bezbjednosti Pljevlja.

Najčitanije