fbpx
NaslovnicaCrna GoraDžudisti odradili trodnevne pripreme u Nikšiću

Džudisti odradili trodnevne pripreme u Nikšiću

Podgorica, (MINA) – Crnogorski džudisti u cilju što uspješnijeg nastupa na Igrama malih zemalja Evrope i Evropskim igrama u Minsku odradili su u Nikšiću trodnevne pripreme, saopšteno je iz Judo saveza.

Navodi se da su prvom zajedničkom okupljanju crnogorskih džudista, na poziv selektora Dragana Šćepanovića, prisustvovali najbolji seniori, kao i pojedini juniori i kadeti.

„Pripremama je prisustvovalo oko 60 takmičara, sa kojima su, osim Šćepanovića, radili i nacionalni treneri Bogoljub Prelević, Omer Nurković i Marinko Đurđevac“, piše u saopštenju Judo saveza.

Foto: JSCG

Takmičare su tokom priporema posjetili predsjednik saveza Andrija Čađenović, direktor Akademika Milentije Doderović i članovi Uprvanog odbora Judo saveza.

Čađenović je kazao će Judo savez radeći transparentno i u skladu sa zakonom biti kuća svih džudo klubova i omogućiti reprezentativcima kvalitetne uslove za rad.

“Vi ste najveći potencijal i najbolji reprezenti Crne Gore. Vratićemo vam dostojanstvo kakvo zaslužujete i ophoditi se prema vama sa punim poštovanjem” rekao je Čađenović.

Foto: JSCG

Direktor Akademika, u čijoj sali su održani treninzi, ohrabrio je reprezentativce da nastave  vrijedno i disciplinovano da rade vjerujući u svoje snove.

Doderović je pohvalio zakonska rešenja Ministarstva sporta koja predviđaju visoke novčane premije za sportske rezultate.

“Akademik će kao pravi lider džudo sporta u Crnoj Gori sve svoje kapacitete staviti na raspolaganje reprezentativcima kako bi na jedan hrabar i dostojanstven način predstavili  Crnu Goru u svijetu” kazao je Doderović.

Foto: JSCG

Sportski direktor Srđan Mrvaljević zahvalio se gostima na podršci i informisao ih da je atmosfera sjajna.

On je istakao veliko zalaganje selektora i nacionalnih trenera i pohvalio ogromnu želju, volju, disciplinu i profesionalizam koju takmičari pokazuju.

“Ovi momci su željni žestoke borbe, hrabri su i u potpunosti posvećeni džudou. Očekujem da budu uporni i u potpunosti iskoriste svoj potencijal. Čestitam klubovima koji su u skromnim uslovima doveli borce do jednog visokog nivoa. Na nama kao savezu je da tim momcima omogućimo što kvalitetnije uslove za rad i napredak” rekao je Mrvaljević.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...