fbpx
NaslovnicaCrna GoraDžemal Perović se povlači iz javnog života

Džemal Perović se povlači iz javnog života

Podgorica, (MINA) – Građanski aktivista i jedan od lidera nekadašnjeg pokreta Odupri se, Džemal Perović najavio je da će se povući iz javnog života, navodeći da čelnici opozicije idu na izbore i nastavljaju staru priču o pobjedi, bez ikakvog pokrića.

On je, u izjavi za Dan, podsjetio da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović zakazao izbore za 30. avgust u situaciji kada nema osnovnih uslova za njih.

“Kada nije ispunjen nijedan uslov iz Sporazuma o budućnosti, nisu implementirane preporuke Evropske komisije o izmjeni izbornog zakonodavstva, nema pravnog epiloga afera Snimak i Koverta, glavne institucije za sprovođenje izbora su u v.d. stanju, Javni servis je pod totalnom kontrolnom režima”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, svjesni svega ovoga, čelnici opozicije idu na izbore i nastavljaju staru priču o pobjedi, bez ikakvog pokrića.

On je kazao da će poštovati najavu opozicije da u sadašnjim uslovima pokuša ono što smatra nemogućim – da smijeni režim.

“Stoga ću se u narednom, predizbornom periodu, povući iz javnog života, kako na bi lo koji način ne bih bio na smetnji narastajućem navijanju i optimizmu, a ostajući privržen Sporazumu i svom potpisu na njemu”, kazao je Perović.

To čini, kako je naveo, iz poštovanja prema opozicionim biračima, kojima pripada od 1990. godine.

Najčitanije

Sjutra turnir u Herceg Novom Podgorica, (MINA) - Crnogorska Tekbol liga biće nastavljena drugim zimskim...