fbpx
NaslovnicaCrna GoraDulović zaustavljen u četvrtom, Hodžić u prvom kolu

Dulović zaustavljen u četvrtom, Hodžić u prvom kolu

Madrid, (MINA) – Crnogorski karatista Nenad Dulović nastup na Svjetskom prvenstvu u Madridu završio je u četvrtom, a Mario Hodžić u prvom kolu.

Dulović je na startu takmičenja u kategoriji do 60 kilograma pobijedio malezijskog karatistu Prema Kumara Selvama 6:2, dok je u drugom bio ubjedljiv protiv Elvisa Ramića iz Sjedinjenih Američkih Država 5:0.

Sudijskim izjašnjavanjem eliminisao je u trećem kolu Rusa Jevgenija Plakutina 3:2, nakon što je borba završena neriješeno (2:2).

Od borbe za polufinale odvojio ga je poraz od Đovanija Martineza iz Venecuele 4:1.

Martinez nije uspio da izbori finale, čime je Duloviću onemogućio nastavak takmičenja i kroz repesaž borbu za medalju.

Drugi crnogorski predstavnik drugog takmičarskog dana, Mario Hodžić poražen je u prvom kolu kategorije do 67 kilograma od Marokanca Ajuba Zakarije 6:2.

Marokanski borac nije uspio da se domogne finala čime je Hodžiću zatvorio vrata repesaža.

U četvrtak će na borilište muški kata tim u sastavu Mijat Vojvodić, Vladimir Mijač i Srđan Vuković

Prvi rival crnogorskim katašima biće Kolumbija.

Član kata tima, Vladimir Mijač kazao je da su na Svjetsko prvenstvo dosli maksimalno spremni i motivisani.

“U proteklom periodu trenirali smo jako kvalitetno, što i želimo da pokazemo sjutra na tatamiju. To je nas debitantski nastup na šampionatu svijeta. Konkurencija je izuzetno jaka, daćemo sve od sebe da postignemo najbolji mogući rezultat”, kazao je Mijač agenciji MINA.

Crnogorski kataši na posljednja dva šampionata bili su petoplasirani.

Za sjutra predviđeno je i prvo kolo takmičenja u borbama ekipno za žene, a crnogorski karate predstavljaće ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

U petak je na programu takmičenje u borbama ekipno, a crnogorski karate predstavljaće ženska ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

U subotu su zakazani mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će u nedjelju biti poznati osvajači medalja u katama i borbama ekipno.

Crnogorska karate reprezentacija i jučerašnji prvi takmičarski dan završila je bez medalje.

U represažu zaustavljena je bronzana sa prošlog šampionata svijeta iz Linca, Marina Raković, Biserka Radulović u katama nastup je završila u četvrtom, Dragana Konjević i kataš Mijat Vojvodić u drugom, a borbaši Almir Cecnjanin (preko 84) i Nikola Malović (do 84) u prvom kolu.

Najčitanije