fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Uskoro predlog predsjedničkog kandidata

Đukanović: Uskoro predlog predsjedničkog kandidata

Podgorica, (MINA) – Opozicioni savez razgovara o tome da li će kandidat na predsjedničkim izborima biti stranačka ili nadstranačka ličnost, kazao je predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i najavio da će uskoro izaći sa predlogom kandidata.

Đukanović je to kazao na konferenciji za novinare sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani Sadriu, upitan kada se može očekivati ime predsjedničkog kandidata DPS-a i hoće li se on kandidovati.

„Vremena ima još. To što još nijesmo saopštili ime kandidata, ne znači da na njegovom definisanju ne radimo veoma predano“, rekao je Đukanović.

On je kazao da se, kao predstavnici ozbiljne politike, trude da sagledaju sve političke aspkete i nakon toga izađu sa kandidatom za koga vjeruju da može pobijediti na izborima.

Đukanović je rekao da u okviru opozicionog saveza razgovaraju da li će taj kandidat biti stranački ili nadstranački.

Kako je naveo, nakon nekoliko istaknutih kandidatura sa drugog pola političke scene, opozicija želi da obogati ponudu kandidatima koji će ponuditi argumente u prilog punoj posvećenosti nacionalnim interesima i dostizanju evropskog sistema vrijednosti.

“Imamo takve kandidate, kao stranačke i nadstranačke. Razgovaramo unutar opozicije i ubijeđen sam da ćemo doći do jednog ili više kandidata koji će učestvovati na predsjedničkim izborima”, rekao je Đukanović.

Komentarišući izjavu premijera Dritana Abazovića da Crna Gora treba da dobije novog predsjednika, Đukanović je upitao kome u Crnoj Gori može da bude najvažnije da eliminiše nekoga ko je, kako je rekao, personifikacija mira, unaprijeđenog multietničkog sklada, obnovljenje nezavisnosti, ulaska u NATO i dolaska u predvorje Evrope.

“Logično, onome ko želi da poništi ta dostignuća. Treba očistiti teren jer onda se manje vidi vaša politička kratkotrajnost”, rekao je Đukanović.

Kako je dodao, volio bi da na izborima vidi sve kandidate koji misle da imaju što ponuditi, pa i Abazovića.

“Da vidimo kolika je njegova težina na crnogorskom političkom tržištu”, rekao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije