fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Pesah podsjeća da istina i pravda uvijek nađu put

Đukanović: Pesah podsjeća da istina i pravda uvijek nađu put

Podgorica, (MINA) – Najveći jevrejski vjerski praznik Pesah podsjeća na to da istina i pravda uvijek nađu put i podstiče na uzajamno poštovanje, bez obzira na različitosti, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je čestitao Pesah predstavnicima i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu.

On im je poželio da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću, zajedno sa svojim porodicama i okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

„Obilježavajući ovaj veliki jevrejski praznik, simbol oslobođenja od ropstva, očuvanja vaših vjerovanja, kulture i dostojanstva, zajedno slavimo slobodu kao temeljnu ljudsku vrijednost“, navodi se u čestitki.

Sloboda je, kako je kazao Đukanović, oduvijek simbol crnogorskog postojanja.

„U današnje vrijeme, kada se susrećemo sa mnogim izazovima, Pesah nas podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put. Uči nas solidarnosti i toleranciji, podstičući nas na uzajamno poštovanje, bez obzira na različitosti“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, iskren doprinos Jevrejske zajednice punom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima u Crnoj Gori, trajno uzdiže i učvršćuje prijateljstvo i snažno povezuje narode.

„Neka nas i ove godine univerzalne civilizacijske poruke drevnog praznika dodatno potaknu nastojanjima na izgradnji sigurnijeg i pravednijeg društva, kvalitetnijeg života i uspješne evropske perspektive za sve građane naše domovine“, kazao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije