fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Neistine Nacionala za očajnički pokušaj dizanja tiraža

Đukanović: Neistine Nacionala za očajnički pokušaj dizanja tiraža

Podgorica, (MINA) – Kabinet crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića negirao je navode hrvatskog nedjeljnika Nacional o njegovoj umiješnosti u ubistvo Iva Pukanića, ocjenjujući to očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu.

Navodi se da ova neistina predstavlja reciklažu laži koja je još prije osam godina lansirana.

“I odmah nakon toga demantovana od svih aktera te konstrukcije, pa i od Sretena Jocića, koji je u Srbiji u međuvremenu pravosnažno oslobođen optužbi za ubistvo vlasnika Nacionala”, kaže se u reagovanju.

Navodi se da pritisci tadašnjeg policijskog rukovodstva Srbije, u vrijeme vlasti Borisa Tadića, da Jocić, lažno optuži Đukanovića, kako bi se na taj način diskreditovala Crna Gora i njeno rukovodstvo, nisu dali željeni učinak.

“Tada su raskrinkani kao jedan od brojnih metoda u pokušaju kriminalizacije Đukanovića, koji razni obavještajno – medijskih centri, sprovode duže od 20 godina. Jedan od takvih pokušaja bila je i Duvanska afera, koja je i sudski verifikovana kao podmetačina, dok su svi akteri u tom procesu, pred italijanskim sudovima, pravosnažno oslobođeni svih optužbi”, kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je činjenica da „Nacional”, koji je bio glavno oruđe, u lažnoj „duvanskoj kampanji”, u susret godišnjici ubistva osnivača ovog lista, reciklira senzacionalistički obrađenu laž iz 2012. godine.

“To smatramo očajničkim pokušajem dizanja tiraža i nuđenja svojih usluga onim centrima koji Crnu Goru i dalje doživljavaju kao svoju metu”, kaže se u reagovanju Službe za informisanje Đukanovića.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...