fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Evropska budućnost Crne Gore se ne može zamisliti bez DPS-a

Đukanović: Evropska budućnost Crne Gore se ne može zamisliti bez DPS-a

Podgorica, (MINA) – Evropska budućnost Crne Gore ne može se zamisliti bez Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je predsjednik te stranke Milo Đukanović, navodeći da su spremni da šire koalicioni kapacitet partije sa svima čiji su ciljevi mir, prosperitet, regionalna saradnja i evroatlantske integracije.

On se na prijemu povodom 30 godina postojanja DPS-a, upriličenom u Podgorici, obratio mnogobrojnim prisutnim članovima, simpatizerima i ostalim gostima.

Đukanović je, osvrćujući se na činjenicu da je prvi put u svojoj istoriji DPS kao dio opozicije dočekao Dan partije, naglasio da je stranka pokazala puni demokratski kapacitet priznavši izborni rezultat i prihvatanjem neometane tranzicije vlasti.

„Tako se ponaša državotvorna partija. Trebalo je tri decenije da stranka koja je izgubila izbore sa malom razlikom prizna rezultate izbora i na to smo posebno ponosni”, rekao je Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, podsjetio na sve uspjehe postignute u posljednjih 30 godina, od kojih se posebno izdvaja povratak nezavisnosti, članstvo u NATO i čvrste osnove za članstvo u Evropskoj uniji.

Kako je naveo Đukanović, sve je to uradio DPS, državotvorna partija koja je kreator modernog razvoja Crne Gore.

„Na to posebno podsjećam danas, kad se tendenciozno, revanšistički, neargumentovano i gotovo komično pokušava negirati ne samo doprinos DPS-a, već i očigledni napredak države”, istakao je Đukanović.

On je naglasio da je nakon 30. avgusta, kada je demokratski smijenjena vlast, DPS nastavio da se zalaže i brani interese države jer, kako je dodao, to nije samo zadatak odgovorne vlasti, već se tako ponaša i državotvorna opozicija.

Prema riječima Đukanovića, DPS je zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku nacionalnih interesa i „kada na državu nasrću sa raznih adresa“.

„Najbolnije, ali ne i neočekivano, iz susjedstva. I tada kada dobar dio nove parlamentarne većine ne samo da ne brani domovinu, nego objektivno olakšava destrukciju protivnicima nezavisne, građanske i evropske Crne Gore“, kazao je Đukanović.

Kako je rekao, na tu njihovu ulogu nakon 30. avgusta posebno moraju biti ponosni.

Đukanović je kazao da nijesu dozvolili da se ostvari „zloslutna“ projekcija da će se nakon promjene vlasti brzo osujetiti evropski ciljevi Crne Gore i dovesti u pitanje sam opstanak države.

On je istakao da je obavljen važan posao na konsolidaciji stranke nakon parlamentarnih izbora, ali da se i dalje neumorno radi na pripremi reorganizacije na lokalnom nivou kako bi bili spremni za buduće izazove.

“Spremni smo da u tom cilju širimo koalicioni kapacitet naše partije, sa svima koji za cilj imaju proevropsku budućnost, mir, prosperitet i regionalnu saradnju i evroatlantske integracije, jer se evropska budućnost ne može zamisliti bez DPS-a”, kazao je Đukanović.

Zato DPS, kako je poručio, moraju osposobiti za nove izazove i novo vrijeme.

„Svjesni da za nove pobjede trebaju i novi ljudi. Znaćemo da budemo kormilari i u nastavku plovidbe do sigurne evropske luke. Neće nas u tome omesti niti spriječiti ni pokušaji političkog gusarenja dijela trenutne političke većine u Crnoj Gori”, kazao je Đukanović.

Iz DPS-a su naveli da je na svečanosti emitovan kraći film kao podsjetnik na sve bitne događaje kojima je ta partija dala svojevrstan pečat od osnivanja do danas.

Takođe, kako su dodali, predstavljen je i novi logo partije, odnosno redizajnirani vizuelni identitet u cjelini.

„Govorivši o logou, kao simbolu nastojanja ostvarivanja svih partijskih ciljeva, generalni sekratar DPS-a Aleksandar Bogdanović naveo je tri ideje koje su ugrađene u program partije i predstavljaju najvažnija tri stuba i atributa crnogorskog društva: društvo znanja, društvo slobode i društvo građana“, kaže se u saopštenju.

On je najavio skoro prezentaciju novog sajta i onlajn servisa.

Najčitanije