fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović čestitao Dan opštine Ulcinj

Đukanović čestitao Dan opštine Ulcinj

Podgorica, (MINA) – Građani i rukovodstvo Ulcinja su u vanrednim okolnostima, uzrokovanim pandemijom koronavirusa, kao i mnogo puta do sada položili ispit solidarnosti, sloge i zajedništva, što je najbolja garancija sigurne budućnosti, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

„Ostaje nam da zajedno sagledamo kako se sa državnog nivoa može dodatno pomoći da se što bezbolnije saniraju posljedice ovog globalnog izazova u svim sredinama“, rekao je Đukanović čestitajući građanima i rukovodstvu Dan opštine Ulcinj.

On je dodao da građani Ulcinja imaju visoke zasluge u procesu obnove države i ponovnog sticanja međunarodne nezavisnosti, učlanjenja u NATO i približavanja članstvu u Evropskoj uniji, ali i jačanju politike dobrosusjedstva i regionalne saradnje.

„Ulcinj sa svojim ljudskim i prirodnim potencijalima i multietničkim skladom, kao istorijskom odrednicom državnog bića Crne Gore, predstavlja važnu kariku u lancu njenog modernog razvoja i jedan je od dragulja njene ukupne turističke ponude po kojoj je prepoznatljiva u Evropi i svijetu“, naveo je Đukanović u čestitki.

On je poručio da je najsigurniji put daljeg napretka valorizacija neiscrpnih resursa te opštine u skladu sa principima održivog razvoja i nastavak kvalitetne saradnje lokalne uprave s Vladom i državnim organima.

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...