fbpx
NaslovnicaCrna GoraDržava odlučna da zaštiti mir i sigurnost svakog građanina

Država odlučna da zaštiti mir i sigurnost svakog građanina

Podgorica, (MINA) – Država je odlučna da zaštiti mir i sigurnost svakog građanina, poručio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, navodeći da neće dozvoliti da se na bilo koji način pokuša ugroziti regularnost izbora.

On se, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), sastao sa šefom Misije ODIHR-a za posmatranje parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori Tamašom Meserikom i šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije.

Nuhodžić je zahvalio ODIHR-u i OEBS-a što su i u okolnostima trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19, omogućili prisustvo svojih posmatrača u Crnoj Gori, što je, kako je kazao, potvrda dugogodišnjeg partnerstva i saradnje.

On je rekao da očekuje da će izborni dan proteći u demokratskoj atmosferi i bez pokušaja narušavanja javnog reda i mira.

„Bezbjednosne institucije rade svoj posao odgovorno i profesionalno. Pratimo situaciju i spremni smo da obezbijedimo kredibilan izborni proces. Država je odlučna da zaštiti mir i sigurnost svakog građanina”, poručio je Nuhodžić.

Ulica, kako je kazao, ne može biti jača od institucija.

“Nećemo dozvoliti da se na bilo koji način pokuša ugroziti regularnost izbora“, poručio je Nuhodžić.

Meserik je pohvalio transparentnost i otvorenost MUP-a kada su u pitanju aktivnosti koje proizlaze iz izbornih zakona, a posebno proaktivnost u komunikaciji sa građanima.

Sagovornici su konstatovali konstruktivno učešće civilnog sektora u radu Ekspertskog tima za kontrolu tačnosti i ažurnosti biračkog spiska.

“Imajući u vidu dosadašnje pozitivne ocjene izbornih procesa u Crnoj Gori, iskazano je uvjerenje da će i 30. avgusta Crna Gora sprovesti kvalitetan demokratski proces”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije