fbpx
NaslovnicaCrna GoraZdravstveni sistem na raspolaganju turistima sa simptomima trovanja

Zdravstveni sistem na raspolaganju turistima sa simptomima trovanja

Podgorica, (MINA) – Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Budvi i opšte bolnice (OB) Kotor, Bar i Cetinje na brz i odgovoran način preduzeli su sve mjere i obezbijedili neophodnu zdravstvenu zaštitu turistima koji su zbog simptoma trovanja sinoć potražili pomoć.

To je na Tviteru /Twitter/ saopštio ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Kako saznaje Radio Crne Gore, u jednom budvanskom hotelu, koji je i ranije pečaćen zbog neispunjavanja zdravstveno-sanitarnih uslova, došlo je do trovanja hranom 96 stranih turista.

Šćekić je naveo da zdravstveni sistem stoji na raspolaganju svim turistima koji su zbog simptoma trovanja sinoć potražili pomoć u zdravstvenim ustanovama.

Kako je kazao, od trenutka kada su se javili prvi pacijenti, Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Budvi promptno je reagovao i zbog dalje pomoći oni su upućeni u OB Kotor, Bar i Cetinje.

“Pomenuti subjekti zdravstvenog sistema na brz i odgovoran način preduzeli su sve mjere i pružili neophodnu zdravstvenu zaštitu. Situacija se neprekidno prati od prvih prijema pacijenata koji su zatražili ljekarsku pomoć”, naveo je Šćekić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije