fbpx
NaslovnicaCrna GoraZbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšen 51 vozač

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšen 51 vozač

Podgorica, (MINA) – Saobraćajna policija je zbog vožnje pod dejstvom alkohola, tokom vikenda, sankcionisala 306 osoba, dok je zbog vožnje u alkoholisanom stanju, sa više od jednog promila alkohola u krvi, uhapšen i zadržan 51 vozač, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, službenici saobraćajne policije su tokom vikenda realizovali operativnu akciju Alkohol, imajući u vidu da je vožnja pod dejstvom alkohola i dalje jedan od najzastupljenijih prekršaja i uzroka saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

“Zbog vožnje pod dejstvom alkohola sankcionisano je 306 vozača, dok je zbog vožnje u alkoholisanom stanju, sa više od jednog promila alkohola u krvi, u skladu sa Zakonom, uhapšen i zadržan čak 51 vozač”, ističe se u saopštenju.

Poručuje se da će policijski službenici nastaviti sa preventivnim, ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji voze pod dejstvom alkohola.

Cilj je, kako su kazali iz policije, da preventivno utiču na takvo ponašanje vozača, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

“Apelujemo na vozače da nakon konzumiranja alkohola ne učestvuju u saobraćaju, jer ovakvim opasnim i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju ne samo svoj život već i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju”, rekli su iz policije.

Najčitanije