fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoZasadili 150 stabala maslina blizu trafostanice Lastva

Zasadili 150 stabala maslina blizu trafostanice Lastva

Podgorica, (MINA) – Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) danas je sa svojim zaposlenima i budućim saradnicima iz Maslinarskog društva Boka organizovao sadnju 150 stabala maslina u neposrednoj blizini trafostanice Lastva.

Iz CGES-a su kazali da su akciju sproveli u okviru kampanje „Naša maslina”, a realizovali su je kroz podizanje plantažnog zasada te biljke.

Izvršni direktor CGES-a Ivan Asanović rekao je da je ponosan što se nalazi ispred jednog od najznačajnijih elektroenergetskih objekata, koji je, kako je ocijenio, po svojim tehničko-tehnološkim karakteristikama i ulozi, jedinstven u Crnoj Gori i okruženju.

On je naveo da je razlog okupljanja u Lastvi sadnja još 150 stabala maslina, pored već zasađenih 850, koja se sprovodi kroz projekat oplemenjivanja prostora oko trafostanice u Lastvi.

„Kao društveno-odgovorna kompanija, koji vodi računa o zaštiti životne sredine i kroz poboljšanje vizuelnog uticaja elektroenergetskih objekata, naša namjera je, da konkretno doprinesemo razvoju maslinarstva u Boki sa posađenih hiljadu sadnica maslina,”, kazao je Asanović.

On je poručio da je cilj te kompanije i da utiče na podizanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine i ulaganja u nju, prenosi agencija MAMA.

“Akcija je primjer da se ambijent elektroenergetskih objekata može učiniti ljepšim i korisnim. To je dokaz da ljudi i priroda sarađuju na najbolji mogući način. Na tom ćemo putu istrajavati kroz buduće slične investicije”, zaključio je Asanović.

Direktorica Maslinarskog društva Boka Vesna Đukić rekla je da kampanja “Naša maslina” predstavlja primjer društveno-odgovornog poslovanja.

Ona je navela da CGES, podizanjem plantaže maslina na zemljištu oko elektroenergetskog postrojenja, na području gdje se vjekovima uzgajala maslina, oplemenjuje prostor i uzvraća dobrim gestom zajednici u kojoj posluje.

Iz CGES-a su najavili da današnja akcija predstavlja početak njihovih aktivnosti sa Maslinarskim društvom Boka na širenju i unapređenju maslinarstva i popularizaciji domaćeg maslinovog ulja najvišeg kvaliteta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Indeksi oštro pali na početku sedmice

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi oštro pali zbog...
ambasador

Kineski Tajvan