fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšeno 56 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Uhapšeno 56 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 56 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da je tokom vikenda na crnogorskim putevima evidentirano 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam osoba teže, a 17 lakše povrijeđeno.

Kako se navodi, pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 176 prekršajnih prijava, izdali 1.066 prekršajnih naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

„Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola uhapšeno je 56 vozača, najviše u Podgorici, 19“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici podgoričke policije tokom vikenda sproveli lokalnu akciju „Alkohol“ i izdali 14 prekršajnih naloga, podnijeli 36 prekršajnih prijava i uhapsili 19 osoba zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu.

Iz policije su kazali da je uhapšen R.M. (62) iz Podgorice koji je vozilom upravljao sa 2,24 promila alkohola u organizmu i njemu je sudija za prekršaje izrekao kaznu od deset dana zatvora.

Kako su rekli, u Nikšiću je uhapšen Ž.S. (40) koji je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15.

„U Bijelom Polju policija je uhapsila M.S. (29) iz Beograda koji je kontrolisan u mjestu Dobrakovo. On je tom prilikom alkotestiran i utvrđeno je da je upravljao vozilom sa 1,95 promila alkohola u organizmu“, navodi se u saopštenju.

Uprava policije je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu ličnoj i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije