fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoUhapšena osoba povezana sa švercom 840 kilograma kokaina

Uhapšena osoba povezana sa švercom 840 kilograma kokaina

Podgorica, (MINA) – Crnogorska policija uhapsila je R.R. (43) iz Podgorice, zbog sumnje da je povezan sa krijumčarenjem 840 kilograma kokaina, koji je zaplijenjen u portugalskoj luci Horta u septembru 2018, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su službenici policije u utorak, u Podgorici, uhapsili R.R. po nacionalnoj potjernici zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Iz policije su kazali da se on sumnjiči da je povezan sa krijumčarenjem 840 kilograma kokaina, koji je zaplijenjen na katamaranu „Florida II” u portugalskoj luci Horta.

„R.R. se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva vođenju krivičnog postupka pred pravosudnim organima Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Policija je, kako je saopšteno, u martu prošle godine sprovela operaciju „Aurel“, uz podršku policijskih službi Portugala, Austrije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Uprave carina Francuske.

„Tada je uspješnom aktivnošću razbijena organizovana kriminalna grupa sa Zapadnog Balkana koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike ka Evropi“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Specijalnom državnom tužilaštvu tada podnijete krivične prijave protiv 13 osoba, zbog sumnje da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije