fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoStatus asistenata riješiti u okviru zakonskih mogućnosti

Status asistenata riješiti u okviru zakonskih mogućnosti

Podgorica, (MINA) – Stručne službe Ministarstva prosvjete će, u narednom periodu, raditi punim kapacitetom kako bi se u najskorijem roku, u okviru zakonskih mogućnosti, regulisao status asistenata u nastavi, saopšteno je iz tog resora.

Kako su kazali iz Ministarstva, njihovi predstavnici, na čelu sa državnim sekretarom Zejnelom Klimentom, sastali su se sa članovima Udruženja asistenata u nastavi i iskazali su spremnost za saradnju prilikom rješavanja statusa asistenata, isključivo u okviru zakonskih mogućnosti.

„Na sastanku u Ministarstvu prosvjete, državni sekretar sa saradnicima ponudio je punu podršku asistentima u nastavi, imajući u vidu njihovu značajnu ulogu u inkluziji djece sa posebnim obrazovnim potrebama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je dogovoreno da se nastave susreti sa predstavnicima asistenata kako bi se došlo do obostrano prihvatljivog rješenja.

Kako su kazali iz Ministarstva, predstavnici tog resora iskazali su spremnost da, u saradnji sa asistentima u nastavi, kroz zakone koji regulišu tu oblast i kroz amandmane na Zakon koji je usvojen u januaru, unesu izmjene i predloge koji bi situaciju sa terena smjestili u zakonski okvir.

„Problemi sa kojima se asistenti srijeću biće riješeni“, rekao je Klimenta.

On je zatražio od asistenata da budu spremni na saradnju i strpljivi, kako se problem ne bi rješavao pojedinačno, već sistemski.

„Ministarstvo prosvjete radiće u narednom periodu punim kapacitetom svojih stručnih službi kako bi se u najskorijem roku, u okviru zakonskih mogućnosti, regulisao status asistenata u prosvjetnoj zajednici“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije