fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSjednica o televiziji Happy u subotu

Sjednica o televiziji Happy u subotu

Podgorica, (MINA) – Agencija za elektronske medije (AEM) će u subotu razmatrati da li je, prilikom emitovanja programskog sadržaja “Dobro jutro Srbijo” na televiziji Happy, prekršena Konvencija o prekograničnoj televiziji i Direktiva o audiovizuelnim medijskim uslugama.

Iz AEM su naveli da su članovi Savjeta AEM-a, nakon saznanja o potencijalnom govoru mržnje, prilikom gostovanja lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na toj televiziji, intenzivno komunicirali kako bi zakazali urgentnu sjednicu.

Kako se navodi da Tviteru /Twitter/ AEM-a, Savjet je od direktora Agencije zatražio montoring materijala potencijalno spornih sadržaja.

“Reagovaćemo u najkraćem mogućem roku”, rekli su iz AEM.

Oni su podsjetili da je Savjet raspravljao o tom pitanju i sproveo sve procedure u skladu sa Konvencijom i međunarodnim standardima.

Savjet je, kako su dodali iz AEM-a, o sprovedenim procedurama obavijestio i Regulatorno telo za elektronske medije Srbije i Evropsku komisiju.

“Pozivamo svu javnost, laičku i političku, da prestane sa pritiscima na AEM, koja je nezavisno regulatorno tijelo”, poručili su iz Agencije.

Oni su naveli da je riječ o vrlo osjetljivom pitanju tretiranja slobode izražavanja s jedne strane i njenog ograničenja u opravdanim slučajevima.

“To mora biti realizovano uz puno poštovanje ljudskih prava, Konvencije i međunarodne prakse”, zaključili su iz AEM-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije