fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoSaradnja sa ReSPA-om doprinijela unapređenju javne uprave

Saradnja sa ReSPA-om doprinijela unapređenju javne uprave

Podgorica, (MINA) – Uspješna saradnja crnogorskih institucija i Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) doprinijela je jačanju administrativnih kapaciteta i unapređenju javne uprave.

To je ocijenjeno na sastanku državne sekretarke u Ministarstvu evropskih poslova (MEP) i nacionalne IPA koordinatorke Milene Žižić i direktorice ReSPA Maje Hanđiske Trendafilove.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, Žižić je pohvalila produktivnu i sadržajnu saradnju sa ReSPA-om i upoznala Hanđisku Trendafilovu sa kapacitetima u MEP-u kao centralnoj instituciji koja koordinira proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU).

“Izrazila je zadovoljstvo mogućnostima koje ReSPA pruža i ocijenila da mogu predstavljati kvalitetno uporište za snaženje pregovaračke i IPA strukture i zadržavanje stručnog kadra u javnoj upravi”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Hanđiska Trendafilova kazala da je zadovoljna dosadašnjom uspješnom saradnjom sa crnogorskom javnom upravom i Crnom Gorom kao zemljom domaćinom ReSPA-e.

Ona je predstavila misiju ReSPA-e i mehanizme kojima raspolaže, a koji državama regiona stoje na raspolaganju u izgradnji javne uprave na putu ka članstvu u EU.

“Pozvala je cjelokupnu pregovaračku i IPA strukturu da iskoriste modalitete obuka i saradnje koje ReSPA nudi kako bi izgradili kapacitete neophodne za naredne faze procesa pristupanja EU”, kaže se u saopštenju.

Na sastanku su, kako se dodaje, razmotrene konkretni oblici saradnje dvije institucije u narednom periodu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...