fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoRajnke: Očekujem mjerljive rezultate Crne Gore

Rajnke: Očekujem mjerljive rezultate Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke kazala je da očekuje da Crna Gora u narednom periodu ostvari mjerljive rezultate, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su kazali da se Rajnke sastala sa ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Filipom Adžićem.

Ona je, kako su kazali iz MUP-a, rekla da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom i naglasila da Crna Gora u SAD-u ima iskrenog partnera.

“Očekujem da će Crna Gora u narednom periodu ostvariti mjerljive rezultate, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, što će je približiti savremenim demokratijama, sa kojima već dijeli ključne vrijednosti”, poručila je Rajnke.

U saopštenju se navodi da će tradicionalno dobri odnosi dvije države i komunikacija u ključnim oblastima biti osnaženi u narednom periodu.

Kako se dodaje, Adžić i Rajnke su razgovarali o aktuelnim temama i osvrnuli se na dosadašnju saradnju MUP-a i ambasade, koja se ogleda u brojnim zajedničkim projektima.

Adžić je predstavio prioritete Vlade na planu jačanja povjerenja građana u institucije, kao i u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

”Nastavak saradnje sa SAD-om, kao jednim od naših ključnih partnera i uspostavljanje demokratskih principa na bazi jačanja bezbjednosnog sektora biće u našem fokusu”, kazao je Adžić.

Navodi se da Crna Gora cijeni iskustvo i pomoć SAD-a, i u tom kontekstu iskazuje punu spremnost za jačanje saradnje i nove inicijative.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...