fbpx
NaslovnicaCrna GoraPripremali ubistvo Katnića i Čađenovića

Pripremali ubistvo Katnića i Čađenovića

Podgorica, (MINA) – Specijalno državno tužilaštvo došlo je do saznanja da je Stefan Đukić sa još jednom osobom formirao kriminalnu organizaciju koja je planirala ubistvo glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katinića i specijalnog dražvnog tužioca Saše Ćađenovića.

Ta kriminalna grupa planirala je i ubistvo bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i policijskih službenika Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

Specijalni tužilac Miroslav Turković saopštio je i da je kriminalna grupa na čelu sa Đukićem, pokušala preko kontakta sa tadašnjim generalnim sekretarom Vlade Božom Milonjićem da utiče na ubrzanje rasformiranja SDT.

Prema riječima Turkovića, ta kriminalna grupa planirala je i napad na sudiju Biljanu Uskoković, kao i ubistvo tri građanina Crne Gore.

On je kazao da su to planirali kako bi zastrašili svjedoke u postupcima koji vode se protiv članova te kriminalne grupe.

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da su službenici Filijale za građanska stanja i lične isprave od 1. oktobra 2020. godine do 2. jula 2021. godine u Budvi nezakonito izdali sedam dozvola za nošenje oružja osobama koje su bliske jednoj kriminalnoj grupi.

Odgovarajući na pitanje novinara ko je skinuo zabranu ulaska Veljku Belivuka i Marku Miljkoviću u Crnu Goru, Katnić je kazao da je to u januaru učinio kolegijum Ministrastva unutrašnjih poslova (MUP).

On je rekao da su Belivuk i Miljković stalno praćeni.

Katnić je kazao da su prije toga od kolega iz Srbije dobili telegram da, dok Belivuk i Miljković budu na teritoriji Crne Gore, budu pod prismotrom.

Na pitanje šta je premijer Zdravko Krivokapić saopštio tokom saslušanja u SDT povodom izjave da mu se spremalo hapšenje ako potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), Katnić je kazao da ne može ništa da kaže jer ga nije on saslušavao.

“U vezi tih događaja ne znam ništa, sem da znam da je zemlja okrugla dok se ne dokaže suprotno. Ta krivična djela nisu u nadležnosti SDT nego Višeg državnog tužilaštva”, rekao je Katnić.

On je rekao i da je Osnovnom državnom tužilaštvu dostavljena krivična prijava koju je Zdravko Krivokapić podnio protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, jer je krivično djelo za koje je prijavljen iz nadležnosti tog tužilaštva, a ne SDT.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...